Norge blir bare bedre i sporet

Kø av nye norske skistjerner.

NORSKE VINNERFJES:  Finn Hågen Krogh og Ingvild Flugstad Østberg vant i verdenscupen for første gang. Det er et varsel om fortsatt norsk dominanse i langrenn. FOTO: Berit Roald / NTB scanpix.
NORSKE VINNERFJES: Finn Hågen Krogh og Ingvild Flugstad Østberg vant i verdenscupen for første gang. Det er et varsel om fortsatt norsk dominanse i langrenn. FOTO: Berit Roald / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Da norsk langrenn for første gang skulle konkurrere på ordentlig med alle utlendingene, endte det med tredobbelt triumf på 5-mila i tidenes første vinter-OL. Vi tålte knapt nok suksessen:

- Vi viste verden vinterveien, lød tittelen over hele førstesida til datidas ledende sportsavis etter åpningsdistansen under Chamonix-OL 1924. Den feiringen innledet noen års debatt om resten av den lille skiverdenen egentlig var verdig å få konkurrere med oss. For skulle vi først sjekke hvem som gikk fortest på ski, måtte det skje på vår måte.

Nå er alt igjen norsk, men det brautende selvskrytet er forlengst borte. Akkurat det er bra, for denne suksessen kan vare en stund. Nå er det kø av nye norske skistjerner.

DET i seg selv er en utfordring for den lille langrennsporten. En nasjon som dominerer en sport så totalt, må først av alt passe på å oppføre seg slik at det er noen som fortsatt vil konkurrere. Ellers blir det ikke noe moro.

En og annen sveitser på vei bort fra den fine langrennstadion i Davos, syntes nok moroa allerede var slutt. I går forsvant selv lyden av de digre sveitsiske bjellene i den stille forbløffelsen over hvordan en nasjon har fått fram så mange løpere som går så mye fortere enn de andre:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer