Norge bommet i vindkastene

Halvard Hanevold og Ole Einar Bjørndalen skjøt Norge helt ut av seierskampen på lørdagens verdenscupstafett i skiskyting.

De to veteranene fant aldri rytmen på standplass. De forsynte seg rikelig med ekstraskudd, ti til sammen, og fikk to strafferunder hver på stående skyting. Det endte med sjetteplass på det norske laget. Tyskland vant i utklassingsstil, for det var 1.22 minutter ned til Frankrike på annenplass. Sverige tok tredjeplassen, nasjonens første pallplass i stafett på ti år.

Vinden var i perioder ekstremt vanskelig å hanskes med lørdag, men noen unnskyldning er det ikke, mente de norske løperne.

- Jeg fant bare ikke rytmen, ingen ting fungerte på standplass i dag. Følte meg sliten, formen er ikke helt topp, beklaget Bjørndalen overfor NTB.

Han kjempet med Frankrike, Sverige, Russland og Ukraina om en plass på pallen, men bommet på sine fire første skudd og endte altså opp med to strafferunder på den siste skytingen.

- Jeg skylder ikke på forholdene, det var løperen som ikke var helt skjerpet i dag, mente vinneren av torsdagens sprintrenn.

Heller ikke Halvard Hanevold trivdes særlig godt i kulingen på standplass. 3-5 sekundmeters vind ble i meste laget.

- Jeg fikset det bare ikke etter å ha fått problemer i starten. Kom aldri inn i rytmen igjen, og da går det som regel dårlig. Rett og slett ikke bra nok, innrømmet Hanevold.

Tar det rolig

Landslagssjef Roger Grubben så likevel ingen grunn til å krisemaksimere etter sjetteplassen.

- Dette er hjertet i skiskyting, det svinger enormt mye og det gjør idretten spennende. Jeg er ikke så resultatorientert foreløpig, vi slet med vinden i dag og vet hva som må gjøres for å levere bedre resultater neste gang, sa Grubben til NTB.

- Det er vel ganske betegnende at Egil Gjelland var vår bestemann i dag, for på sprinten var han den dårligste. Jeg synes han og Stian kom brukbart fra det, mens de to andre fikk mye vind og ikke var helt heldige med gjennomføringen, fortsatte treneren.

To stafetter gjenstår før VM, i Hochfilzen neste uke og i Ruhpolding i midten av januar. Foreløpig forsvarer de fire OL-mesterne Gjelland, Andresen, Hanevold og Bjørndalen plassen på laget, men Grubben er fornøyd med de to utfordrerne.

- Stian og Lars Berger har nærmet seg de fire som er gått for Norge tidligere. Her er ingen ting avgjort med tanke på VM, og når det blir tettere bakfra legger det et sunt press på de etablerte løperne, mente Grubben.

(NTB-Kaj T. Pedersen)