Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Norge bør hente Lagerbäck med en gang

Mener Sveriges fotballpresident.

NOE FOR NORGE: Sveriges fotballpresident anbefaler NFF å ringe til Lars Lagerbäck snarest. Lagerbäck håper fortsatt på et mirakel i kveld. Etter all sannsynlighet er han ledig på markedet i morgen.Foto: Bertil Ericsson, Reuters/Scanpix
NOE FOR NORGE: Sveriges fotballpresident anbefaler NFF å ringe til Lars Lagerbäck snarest. Lagerbäck håper fortsatt på et mirakel i kveld. Etter all sannsynlighet er han ledig på markedet i morgen.Foto: Bertil Ericsson, Reuters/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet.no): Sveriges fotballpresident mener NFF bør kaste seg på telefonen til den avtroppende svenske landslagssjefen Lars Lagerbäck og hans assistent Roland Andersson.

- De burde ringe og knytte til seg Lasse og Roland med en gang, sier Lars-Åke Lagrell ifølge Aftonbladet.

I går anbefalte Zlatan Ibrahimovic også Lagerbäck som sjef for Norge via VG, selv om Barcelona-spissen ikke overraskende innrømmer at han ikke følger norsk fotball så tett.

Nils Johan Semb er en god venn av Lagerbäck, men foreløpig har han ikke vært på tråden til kompisen. Og enn så lenge håper Lagerbäck på et maltesisk mirakel i Portugal i kveld. Dersom portugiserne ikke slår Malta, vil Sverige ta en playoff-plass med seier mot Albania på Råsunda i dag.

• Les også: Slik blir VM-skjebnen til flere storlag avgjort

I så fall er ikke Lagerbäck ledig på jobbmarkedet før til neste sommer.

— Jeg vet at jeg ikke har snakket med Semb, men jeg vet ikke noe om framtida mi. Når dette er over, forhåpentligvis etter VM i Sør-Afrika, så får jeg se, sier han.

Men hans egen fotballpresident deler altså ikke optimismen, og ber Semb ringe snarest.

Semb overtar formelt som toppfotballsjef i november, men sier til TV 2 Sporten at han allerede er godt i gang med trenerjakten.

Ifølge Aftenposten kan Lagerbäck doble lønna om han går blir norsk landslagstrener. Det svenske forbundet betaler ham 1,5 millioner kroner, mens lønna for samme jobb i NFF ligger på tre millioner.

Selv om Lagerbäck i løpet av kvelden trolig må innse at han ikke kommer til VM i Sør-Afrika med Sverige neste sommer, har han en imponerende merittliste fra de foregående kvalikene. Han har tatt Sverige til de siste fem sluttspillene: VM i 2002 og -06 og EM i 2000, -04 og -08.

Norge har ikke spilt i et sluttspill siden EM 2000.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling