- Norge bør holde seg til ishockey

Tsjekkisk jubel for trekning.

(Dagbladet.no): Navnet Norge skaper ikke skrekk i Tsjekkia. På forhånd varslet de tsjekkiske spillerne at gjerne ville trekke sine naborivaler i Slovakia.

At det i stedet ble Norge faller også i smak i Praha. Dagbladet.no tok i ettermiddag kontakt med sportsredaksjonen i Praha-avisa Halo Noviny.

Der snakkes det allerede om VM-sluttspillet, ikke omspillkampene.

Tsjekkerne tar det for gitt at Norge feies unna i Oslo 12. november og på hjemmebane fire dager senere. Selv om tsjekkerne også bare ble andrelag i sin pulje.

- Det er bra for oss å spille mot Norge. Følelsene her er at vi kommer til å slå dere lett, sier journalist Vratislav Vyhlidka til Dagbladet.no.

- Hva vet dere om det norske landslaget?

- Fotball er ikke det riktige spillet for dere i Skandinavia. Norge bør holde seg til ishockey, humrer Halo Noviny-journalisten.

Som altså ikke har full oversikt over norsk idrett.

ENKELT FOR TSJEKKIA MOT NORGE? Avisa 
Halo Noviny er overbevist om at Tsjekkia-spillere som Tomas Ujfalusi (t.v) og David Rozehnal kommer til å knuse Norge. Foto: Scanpix/Ap
ENKELT FOR TSJEKKIA MOT NORGE? Avisa Halo Noviny er overbevist om at Tsjekkia-spillere som Tomas Ujfalusi (t.v) og David Rozehnal kommer til å knuse Norge. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Og han legger gjerne til et forbehold mot tsjekkisk seier.

- Det kan bli et problem at vi ikke har spilt mot Norge på mange år. Alt avhenger av forholdene og spillernes innsats, sier han.