Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge bukket under for overmakten. Putins drøm om hockeygull lever videre

- Det er «to drittmål».

BARE NESTEN: Ilja Kovaltsjuk legger på til 2-0 mot Norge. Dermed er ute av OL, mens russernes gulldrøm på hjemmebane lever videre. Foto: AFP PHOTO POOL / BRUCE BENNETTT / NTB Scanpix
BARE NESTEN: Ilja Kovaltsjuk legger på til 2-0 mot Norge. Dermed er ute av OL, mens russernes gulldrøm på hjemmebane lever videre. Foto: AFP PHOTO POOL / BRUCE BENNETTT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få med deg alt fra Sotsji i vårt OL-studio

(Dagbladet): Det var ikke mange som levnet de norske hockeygutta mye håp før matchen mot vertsnasjon og storfavoritt Russland.

Norsk Tipping opererte med en odds på 1,03 på russisk seier, men nordmennene gjorde lenge skam på alle spådommer.

I den første perioden sto de glimrende defensivt, og kom også til en og annen halvsjanse, men i den andre perioden var det slutt på hellet.

Fire minutter etter hvilen tok Russland ledelsen ved Aleksandr Radulov som fikk pucken i mål via skøyta til Holøs. Norge sleit også med å produsere sjanser framover på banen, og da Ilja Kovaltsjuk la på til 2-0 mot slutten av perioden trengte de norske gutta et mirakel.

- Det er to drittmål, sier Morten Langli, kommentator for TV 2.

Hockeymirakelet kom aldri, og helt på tampen satte russerne inn både tre og fire null ved Radulov og Aleksej Teresjtsjenko.

- Det ble en tøff kamp der vi klarte å følge planen godt. Jeg synes Russland fikk et par «turmål», men gode spillere har ofte litt flaks, sier Patrick Thoresen til NTB etter 0-4-tapet.

Savnet av Mads Zuccarello var nok merkbart, spesielt kreativiteen til New York Rangers-spilleren hadde hjulpet veldig på, men alt i alt spørs det om han hadde gjort noen forskjell.

Dermed er OL-turneringen over for Norge, mens Russland toger videre til kvartfinale.

President Putins drøm om hockeygull på hjemmebane lever videre.

Hele Norges coronakart