Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge bygget VM-selvtillit med 3-1 over USA

Ladet opp på lukket stadion.

PUTTET: Cecilie Pedersen scoret ett av Norges mål som innbytter.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
PUTTET: Cecilie Pedersen scoret ett av Norges mål som innbytter. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

På et lukket Steinberg stadion i Østerrike ladet de norske fotballjentene opp til VM med 3-1 over USA i en treningskamp mandag.

Landslagssjef Eli Landsem kan melde om en bra gjennomført kamp fra Norges side. Hun var fornøyd med den defensive kontrollen og mener seieren gir selvtillit før VM sparkes i gang i Tyskland til helgen.

- Jeg er godt fornøyd med kampen. Vi var disiplinerte i det defensive spillet og klarte i tillegg å skape mye offensivt, sa Landsem til NTB etter kampen.

To kjappe USA tok ledelsen ved Carli Lloyd etter 60 minutter, men de norske jentene ante råd og svarte umiddelbart. 1-1 kom i det 65. minutt ved 19-åringen Emilie Haavi, før Lene Mykjåland bredsidet inn norsk ledelse to minutter senere.

I det 82. minutt fikk innbytter Cecilie Pedersen æren av å runde av til 3-1. Hun snappet opp en retur etter et landskudd fra Trine Rønning.

Kampen i østerrikske Leogang gikk for tomme tribuner og var lukket for medier og publikum.

Selvtillit Eli Landsem synes en seier mot USA føltes bra, men presiserte at Norge er nødt til å holde nivået de viste mandag for å henge med de beste i VM.

- Vi tar med oss det vi var gode på. Og det er klart en slik seier gir oss et løft og mye selvtillit inn mot mesterskapet. Men vi må prestere på dette nivået om vi skal lykkes når det drar seg til, sa Landsem, som mente Trine Rønning var dagens beste norske spiller.

Norge tok ingen sjanser med småskadde spillere mandag og manglet fire fra VM-troppen mot USA. Men landslagssjefen forsikret om at alle blir klar til VM starter.

Norge åpner turneringen mot Ekvatorial Guinea 29. juni.

(NTB)