Norge curlet ut av OL-finalen

NAGANO (NTB-AFP): Det norske curling-laget, med Eigil Ramsfjell som skip, må nøye seg med bronsefinale i OL. Nordmennene tapte den uhyre spennende semifinalen mot Sveits med knappest mulig margin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Foran nest siste omgang så det mørkt ut for Ramsfjells mannskap. De lå under med tre poeng, men så tok den norske skip'en fram sitt beste. Norge vant omgangen 3-0, og det sto 7-7 foran siste omgang.

Sveitserne hadde fordelen av siste stein i avslutningsomgangen, og det norske laget forsøkte å bygge en guard foran boet. Sveitserne greide imidlertid å legge én stein inn, og da Ramsfjell selv ikke greide å plassere sin siste stein nærmere sentrum var kampen avgjort. Sveitserne kunne juble for finaleplass mot Canada søndag, mens Norge møter USA i kampen om bronsen.

Det norske laget kom dårlig ut i semifinalen, og tapte første omgang 0-1 etter en sveitisk «stjeling». Sveitserne var oppe i både 3-1 og 5-2, og da de tok ledelsen 7-4 var det lite som talte for finale med norsk deltakelse. Norge hadde imidlertid millimeterne på sin side i den nest siste omgangen. Sveitsernes skip Patrick Hürlimann misset på sine to siste steiner, og etter kontrollmåling fant dommerne ut at hele tre norske steiner lå igjen i boet til slutt.

På 7-7 trodde jeg at vi skulle tape, sa Hürlimann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer