POSITIVT OVERRASKET: Haitam Aleesami. Foto: AP PHOTO ARMANDO FRANCA / NTB SCANPIX
POSITIVT OVERRASKET: Haitam Aleesami. Foto: AP PHOTO ARMANDO FRANCA / NTB SCANPIXVis mer

Norge-debutant Aleesamis melding til det norske folk: - Jeg skal jobbe steinhardt

Tatt ut på landslaget for første gang.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Debutant Haitam Aleesami var på lista over spillere da Per-Mathias Høgmo tok ut troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Bulgaria og Kroatia.

Hovedpersonen selv fikk vite at han hadde blitt tatt ut via radio og tv. Han hadde egentlig fri, men var på treningsfeltet med lagkamerater fra IFK Göteborg da beskjeden kom.

- Det føles veldig bra. Det var deilig å høre, sier Haitam Aleesami til Dagbladet.

- Fortjent Det er mange som har tatt til orde for at Aleesami burde få sjansen på landslaget. På spørsmål om det var «på tide» at vi fikk se 24-åringen i landslagstroppen, svarer han:

- Nei, jeg vil ikke si det. Men jeg syns det var fortjent sånn sett. Jeg har vært i god form, spilt mange kamper og blitt matchet hele tiden. men det er feil å si det var på tide. Høgmo har full kontroll på norske spillere, sier Aleesami.

- Ble du overrasket?

- Jeg ble positivt overrasket. Jeg er stolt og veldig happy. Det er noe alle fotballspillere drømmer om. Å være en del av landslaget.

- Hva kan det norske folk forvente av deg på landslaget?

- De kan se fram til en veldig jordnær gutt som kommer til å jobbe steinhardt.

- Offensiv Per-Mathias Høgmo sier følgende om venstrebacken:

- Han er en veldig offensiv back, som tar mange tunge løp framover. Fysisk sterk, og har i tillegg bra ferdigheter. Han er i utvikling i sonespillet, og også når det gjelder defensive dueller én mot én - som har vært akillesen hans. Men han er i en klubb, med Jörgen Lennartsson som trener, som er dyktig når det kommer til spillprinsippene. Så pila hans har pekt oppover. Jeg har sett ham mye selv, det har også andre, og han har fått en god standing i det siste.

Høgmo snakket selv med spilleren for halvannen uke siden.

- Da forklarte jeg ham at han var aktuell for troppen. Han er en utviklingsorientert spiller, som går på jobb hver dag for å bli litt bedre. Han er venstrebeint, og vi trenger slike spillere i betraktningen rundt venstrebacken vår. Vi ser også at Jørgen Skjelvik i Rosenborg utvikler seg i positiv retning, og det lover godt, sier Høgmo, som tirsdag ga Aleesamis klubbtrener Jörgen Lennartsson beskjed om at spilleren var uttatt.

Rogne ikke med Lagkamerat Thomas Rogne har spilt ved siden at Aleesami som venstre midtstopper i IFK Göteborg. Han ble ikke tatt ut til troppen mot Bulgaria og Kroatia.

- Hadde Thomas blitt tatt ut hadde det vært fullt fortjent, men det er flere stoppere som er i form som har blitt tatt ut. Det er et valgt Per-Mathias og trenerteamet tar. Det hadde vært hyggelig om vi hadde blitt tatt ut sammen. Vi har spilt mye sammen. Det er ikke noe jeg kan ha fokus på. Sånn er fotballen, sier Aleesami.

- Tror du at du får spilletid i løpet av disse to kampene?

- Vi får se. Det er trenerne som bestemmer det. For min del handler det om å komme inn i gruppa. Delta på trening og vise meg fram. Bygge relasjoner på og utenfor banen. Det er to matcher i løpet av kort periode, det hadde vært moro å få noen minutter. Vi får se.