Norge dropper å søke om fotball-EM i 2020

- Det er ikke realistisk i Norge, sier Svein Graff.

IKKE EM PÅ ULLEVAAL: Norges Fotballforbund har besluttet ikke å søke om en plass som medarrangør av fotball-EM for menn i 2020. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
IKKE EM PÅ ULLEVAAL: Norges Fotballforbund har besluttet ikke å søke om en plass som medarrangør av fotball-EM for menn i 2020. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Norges Fotballforbund har besluttet ikke å søke om en plass som medarrangør av fotball-EM for menn i 2020.

UEFA bestemte i desember at fotball-EM om sju år skal spilles i 13 ulike byer i 13 forskjellige land. Norges Fotballforbund ønsket først at Oslo skulle være 1 av 13 arrangørbyer av EM i 2020.

- Vi har ikke signalisert ønske om å arrangere EM overfor UEFA. Det er to hovedforhold: UEFAs krav om 33 000 tilskuere i kapasitet, og at konkurransebildet er tøft. Vår vurdering er at det ikke er realistisk i Norge, sier kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff, til Dagbladet.

En utfordring er at Ullevaal stadion «bare» ville hatt plass til 28.000 tilskuere etter utbyggingen. EM-kravet er 30.000.

- Vi har jo løsninger som kunne gitt oss over 30 000. 33 000 ikke realistisk på lang sikt. Det handler om infrastruktur og økonomi, sier Graff.

UEFA presenterte fredag listen over de 32 landene som har meldt sin interesse for å være blant de 13 arrangørnasjonene av europamesterskapet om sju år, og der stod ikke Norge oppført. Det gjorde derimot Sverige, Danmark og Finland.

Fortsatt utbygging Det blir likevel Ullevaal-utbygging uavhengig av EM-søknad.

- Det er for å få en helhetlig sportslig arena, og for å få et senter for norsk idrett. For å få fasiliteter for Idrettsforbundet og andre særforbund, og for å uvikle UBC. Driften av Ullevaal er en viktig inntektskilde, sier Graff.

I stedet ønsker nå NFF å se på muligheten for kvinne-EM og/eller U21-EM.

Fotball-EM i 2016 for herrer arrangeres i Frankrike. 24 land deltar.