Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge endelig til å kjenne igjen

- Men vi er langt unna VM-formen.

REISTE SEG: Norge slo tilbake etter gårsdagens tap for Brasil. Tonje Nøstvold ble, sammen med Heidi Løke, toppscorer med fem mål. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
REISTE SEG: Norge slo tilbake etter gårsdagens tap for Brasil. Tonje Nøstvold ble, sammen med Heidi Løke, toppscorer med fem mål. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no) Norge - Brasil 33-25.

De norske jentene revansjerte seg i dag, etter at gårsdagens ettmålstap for Brasil i Bergen.

Men heller ikke dagens forestilling var noen praktkamp. Først etter halvannen kamp og 90 minutters spill mot Brasil var Norge til å kjenne igjen. Tøffere forsvar, godt målvaktspill og scoringer fra et større register i angrep.

Hvis Thorir Hergeirssons jenter ikke hadde reist seg i dag, hadde det vært grunn til bekymring. Gårsdagens tap var kanskje et akutt illebefinnende, men jentene virket ikke helt friskmeldt i dag heller.

- Jeg er glad for at vi får justert så mye på så kort tid. Det vi snakket om etter kampen lørdag var at det var alt for stor rom mellom hver spiller i forsvar. Og det var blitt veldig mye bedre, sier Thorir Hergeirsson til TV 2.

Utover i kampen skjønte i hvert fall jentene som ligger i vannskorpa i forhold til VM-uttaket at de må kline til og satse.

VM-arrangør i 2011
I går ettermiddag skapte spesielt Jaqueline Anastacio (11 mål) og Eduarda Idalina Amorim (8 mål) trøbbel for Norge. Forsvarsspillet var sjeldent svakt, for 32 mål framover skal normalt sett være nok til seier for de norske jentene.

I hvert fall mot Brasil, som i utgangspunktet ikke skal være noen medaljekandidat i VM - selv om de satser hardt på håndballfronten i det søramerikanske landet, to år før de selv skal arrangere VM.

OVERBEVISTE: Terese Pedersen leverte en god andreomgang - og ble kåret til banens beste - etter at forsvaret fikk bedre dreis på brasilianerne. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
OVERBEVISTE: Terese Pedersen leverte en god andreomgang - og ble kåret til banens beste - etter at forsvaret fikk bedre dreis på brasilianerne. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

Brasilianerne har ikke med seg Hypo-spillerne til Norge, de ble ikke frigitt. Og dette laget tapte to ganger mot Danmark i midtuka.

Derfor var gårsdagens smell overraskende - og dagens revansje forventet.

Sleit lenge
Det startet relativt oppskriftsmessig i Askøy Forum, med et tettere forsvar, strafferedning av Kari Aalvik Grimsbø og norsk ledelse. Det norske håndballtoget var på skinner igjen - men det gikk ikke lang tid før jentene sporet av.

Etter 20 minutters spill hadde brasilianerne spist inn den norske ledelsen, men takket være en liten sluttspurt ledet Norge 17-15 til pause.

Altså en bedre førsteomgang enn i går, men 15 baklengs på én omgang er for mye.

Begge lag slet med mange tekniske feil i starten av andreomgangen, og det første norske målet kom etter nesten fem minutters spill, da Tonje Nøstvold scoret på ei straffe.

Terese Pedersen hadde kommet inn mellom stengene og hun plukket en del av de brasilianske skuddene - noe som førte til at Norge kunne øke ledelsen. Hergeirrson ga de nye spillerne mye tid i dag, og etablerte stjerner satt mye på benken og også på tribunen. Både Katrine Lunde Haraldsen og Kari Mette Johansen sto over kampen i Askøy Forum.

image: Norge endelig til å kjenne igjen

Det er ikke utenkelig at de brasilianske jentene ble slitne etter hvert, for utover i andreomgangen var de aldri i nærheten av å hente inn ledelsen og Norge vant til slutt med åtte mål.

Tross litt for mye slurv framover på banen.

- Vi må opp flere hakk for å kjempe mot de beste i VM, så vi har mye å jobbe med, sier Hergeirsson.

Stor overgang for Terese
Banens beste, Terese Pedersen, har flyttet fra Danmark til østerrikske Hypo Niederösterreich denne sesongen. Det har vært en stor overgang.

- Jo, det er noe helt annet. Vi trener for eksempel nesten ikke sammen med utespillerne. Vi holder mye på med vårt mens de trener på sitt. Det er to treninger i hall hver dag. I tillegg er vi påbudt å møte opp på svømming, massasje eller annet i løpet av ettermiddagen, sier Pedersen til NTB.

Velkjente Gunnar Prokop er fortsatt mannen som drar i de fleste trådene i Hypo.

- Dagene er fullpakket, og noe studier er det ikke tid til. Men jeg lærer meg et nytt språk og en ny kultur. Jeg gleder meg veldig til landslagets samlinger. Da møter jeg spillere jeg kan trene sammen med også i forsvar, sier Terese, som ennå ikke har bestemt seg for om hun forlenger kontrakten med Hypo etter denne sesongen.

Siste før uttaket
Hergeirsson var nødt til å bruke dagens kamp til litt eksperimentering, for dette var den siste landskampen før han skal ta ut VM-troppen 3. november. Av de ferske spillerne er det trolig bare Anja Edin som kan føle seg trygg på en Kina-tur. For resten av jentene handler det mye om Kristine Lunde Borgersen og Tonje Larsen rekker mesterskapet.

Det er ingen tvil om at Norge trenger Lunde Borgersen og Larsen - i begge ender av banen. De to rutinerte bakspillerne kan forhåpentligvis binde sammen forsvaret og styre angrepet i etablert spill.

Hvis de blir friskmeldt.

Larsen vil trolig rekke VM - men det kan godt hende det blir lite angrepsspill på henne i Kina. Lunde Borgersen kan bli klar akkurat i tide, men hun vil da ha lite kamptrening i bagasjen.

Rutinen deres er derimot noe du ikke kan kjøpe for penger - og den kan bli gull verdt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media