Norge er bak to Kongo-er på Fifa-rankingen

Tidenes laveste.

I FRITT FALL: Norge fikk - ikke uventet - bank mot Italia i kvalifiseringsstarten. Det gjør utslag på Fifas siste rangering av verdens fotballandslag. Foto: Sjur Stølen
I FRITT FALL: Norge fikk - ikke uventet - bank mot Italia i kvalifiseringsstarten. Det gjør utslag på Fifas siste rangering av verdens fotballandslag. Foto: Sjur StølenVis mer

(Dagbladet:) I dag kom Fifa-rankingen som markerer et sørgelig bunnpunkt for norsk landslagsfotball:

Som Dagbladet skrev i forrige uke, er Norge nå nummer 76. Det innebærer et fall på 23 plasser fra augustlista, og er langt bak den 60.-plassen som var Norges forrige bunnotering.

Bak to Kongo-er Til sammenlikning kan nevnes at Republikken Kongo var 78 i august, mens den Demokratiske republikken Kongo var 93. Nå er begge foran Per-Mathias Høgmos lag - de to afrikanske landene er fortsatt ingen fotballsupermakter, men de er henholdsvis 48 og 73 i verden etter at de siste resultatene er regnet inn.

Fifa-rankingen er bare en indikator på styrkeforholdet mellom landslagene, basert på de fire siste års resultater. Rangeringen Norge får  neste sommer, kan imidlertid bli svært viktig. Da skal VM-kvalifiseringen til 2018 trekkes, og Fifa-rankingen har vært brukt til å seede de europeiske landene på ulike nivåer.

Tyskland på topp Det slo heldig ut for Norge i 2011, da Egil Drillo Olsens resultater sørget for at våre menn ble førsteseedet. Til neste sommer står Norge i fare for å bli plassert på femte nivå.

Fifa-rankingen toppes for øvrig fortsatt av Tyskland, foran Argentina og Colombia. På 70-tallet finner vi følgende lag: 70. Polen, 71. Nord-Irland, 72. El Salvador, 73. Den demokratiske republikken Kongo, 73. Emiratene, 75. Sierra Leone, 76. Oman, 76. Norge, 78. Benin, 79. Uganda, 80. Antigua og Barbuda.