Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagsuttak - norsk tropp

Norge er bånn, og det er Lagerbäck og Hansen som endelig henger halen på eselet

Det beste du kan si om Norges fotballandslag per dato er at Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen er ett hundre prosent ærlige. I disse post Høgmo-tider og på 86. plass på FIFA-rankingen er det godt å høre.

ÆRLIGHETENS ANSIKT: Landslagssjef Lars Lagerbäck (t.h.) og assistent Per Joar Hansen pakket ikke inn den begredelige tilstanden det norske fotballandslaget befinner seg i. Ærlighet og et åpent sinn i forhold til faktum er også første bud på veient ut av bakevja. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ÆRLIGHETENS ANSIKT: Landslagssjef Lars Lagerbäck (t.h.) og assistent Per Joar Hansen pakket ikke inn den begredelige tilstanden det norske fotballandslaget befinner seg i. Ærlighet og et åpent sinn i forhold til faktum er også første bud på veient ut av bakevja. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KJETIL REKDAL FIKK en del juling i sosiale medier da han kritiserte Norges førsteomgang i Belfast for to måneder siden. Jeg var en av de som mente at Discovery-eksperten bare gjorde jobben sin, og at kritikken av Lars Lagerbäcks første landslag var berettiget

Norge var nemlig grusomme før pause mot Nord-Irland. i perioder nesten hjelpeløse.

Defensivt som offensivt - det var om mulig enda verre enn under Per-Mathias Høgmo.

PRESENTERER TROPPENE: Norges Fotballforbund holdt pressekonferanse i forbindelse med uttak av troppene til herrelandslagets kamper mot Tsjekkia 10. juni og Sverige 13. juni. Landslagstrener Lars Lagerbäck presenterer og forklarer tanken bak uttaket. Video: Fotball Media Vis mer Vis mer

DA LARS LAGERBÄCK tok ut troppen som skal møte Tsjekkia i VM-kvalifisering 10. juni, og Sverige i en liten nabokrangel 13. juni, satt han på sett og vis to streker under Kjetil Rekdals presise kritikk. Det var befriende. Etter tre år (til) med elendige resultater pakket inn i meningsløs retorikk var det på høy tid at en representant fra det offisielle Fotball-Norge hang halen på eselet og sa det som det er.

At Norge er et skjørt og dårlig fotballag.

At 86. plassen på FIFA-rankingen forteller sannheten og reflekterer mangelen på kvalitet.

ER DU GOD eller ser ut som et konkurransedyktig fotballag i fattige fem eller ti av 90 minutter er det ikke først og fremst det som gjenspeiler faktum. Det er de 80 andre minuttene. Det er de som virkelig plager deg. Det er der du finner problemene som må løses, ikke unnskyldes. For pakker du 80 dårlige minutter inn i ti gode vil du 1) alltid være i trøbbel, 2) miste troverdigheten i opinionen og til slutt der verste av alt, 3) miste garderoben.

Det var det som skjedde med Per-Mathias Høgmo.

Istedenfor å være ærlig og snakke seg ut av trøbbel brukte han feilinformasjon og dårlige unnskyldninger til å snakke seg inn i en mediastorm.

LARS LAGERBÄCK KUNNE brukt mange unnskyldninger for å forklare Norges tap i Belfast. Han gjorde det stikk motsatte. Gjennom å tydeliggjøre alt vi gjorde dårlig, hvilket var det meste, satt han skapet på plass. Og så kan vi mene hva vi vil om det svenske ordet "attityd" og gjerne minnes Erik Hamréns RBK-tid og le litt av det også, men Lars Lagerbäck har rett.

Første bud er holdninger.

Skal Norge vinne fotballkamper igjen må alle ha et inderlig ønske om å vinne fotballkamper igjen.

Ikke bare snakke om det og late som.

Skal Norge vinne fotballkamper igjen kan ikke tre mann tillate seg å stå stille når motstanderen vinner ballen, slik tre i rødt, hvitt og blått kjørte i stallen i forkant av Nord-Irlands andre scoring i Belfast.

PRESENTERER TROPPENE: Norges Fotballforbund holdt pressekonferanse i forbindelse med uttak av troppene. Her er hele pressekonferansen.Vis mer Vis mer

FOR SNILT, FOR passivt, for lite kraft, for mange dårlige valg, dårlige holdninger, manglende mental styrke, manglende fysisk styrke - han krysset av det meste da han presenterte mangellappen, vår svenske landslagstrener. Da assistent Per Joar Hansen fikk ordet for å snakke om den kommende Tsjekkia-kampen, og brukte tida til å vise noen levende bilder fra det som har vært, påpekte han noen mangler han også. Ikke for å henge ut noen spesielt, fotball er et lagspill der omgivelsenes valg har ringvirkninger, men for å vise hvor skoen trykker.

Som er over hele foten.

BJØRN MAARS JOHNSEN (25), en spiller de færreste hadde hørt om og som for et par år siden mente Høgmo burde ringe, erstatter en skadd Josh King i den norske troppen. Lars Lagerbäck har aldri sett spilleren, han hadde faktisk aldri hørt om Maars Johnsen heller, før de måtte grave dypt og komme opp med noen alternativer for en drøy uke siden. Et valg som bare føyer seg inn i rekken av faktorer som forteller hvorfor Norge er rangert som nummer 86. i verden.

En rankingen jeg er redd vil bli enda dårligere før den blir bedre.

Hele Norges coronakart