- Norge er desperate etter poeng

Hemmelighetsfulle skotter tror på jevn kamp.

HEMMELIGHETSFULLE: Både kaptein Darren Fletcher (t.v.) og landslagssjef George Burley snakket om morgendagens kamp i runde vendinger.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
HEMMELIGHETSFULLE: Både kaptein Darren Fletcher (t.v.) og landslagssjef George Burley snakket om morgendagens kamp i runde vendinger.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): Skottlands landslagssjef George Burley holdt kortene tett til brystet på dagens pressekonferanse på Ullevaal Stadion.

Burley ser for seg en tøff og jevn kamp mot et Norge i desperat poengnød.

- Gruppen er jevn bak Nederland, har som forventet stukket fra. Resten har tatt poeng fra hverandre. Vi ligger i øyeblikket på annenplass, og vinner vi i morgen sementerer vi posisjonen vår som nummer to. Samtidig vet vi at Norge kommer til å være desperate etter en seier. Det kommer til å bli tøft, men vi ser fram imot utfordringene som venter, sa Burley før treningen på Ullevaal tirsdag kveld.

Utenfor sesong
Mens vi har unnagjort to tredeler av sesongen i Norge, serieåpner skottene til helgen. Burley legger ikke skjul på at han helst hadde sett at den hjemlige serien hadde fått satt seg før de måtte ut i en avgjørende VM-kvalifiseringskamp.

- Noen spillere har kommet lengre enn andre i sesongforberedelsene. Det er en vanskelig tid på året å spille VM-kvalifisering, poengterte Burley.

Skottene mangler fire mann foran morgendagens skjebnekamp mot Norge - deriblant klassekeeperen Craig Gordon. Burley velger å konsentrere seg om dem som er på plass, og samtlige 23 som ble tatt ut i den opprinnelige troppen er fortsatt aktuelle for kamp.

Fire mann ute
- Det er et hardt slag å miste Craig. Vi har alternativer, men det er ikke noe enkelt valg. Vi mangler fire spillere fra førsteelleveren, men heldigvis er samtlige 23 som vi tok ut på plass, skadefrie og klare for kamp. Ser man på troppen er det konkurranse om plassene. Vi er fornøyde med at samtlige kom gjennom helgens kamper uskadde, noe som på langt nær er tilfelle bestandig, sa Burley.

I førstekeeper Gordons fravær kan landslagssjefen velge mellom enten Rangers-keeper Neil Alexander eller Cardiffs Gordon Marshall. Begge har liten landslagserfaring.

Skottland trente to ganger tirsdag. Formiddagsøkten på Bislett skulle etter planen vært åpen, men ble lukket. Kveldsseansen på Ullevaal var åpen i kun 15 minutter. Hemmelighetskremmeriet blir bare større og større hos landslagene.

Ingen detaljer
Burley pratet i runde vendinger om hva slags kampplan skottene kommer til å legge for dagen. Han hadde heller ikke formidlet laguttaket til spillerne. Det venter han med til i morgen.

- Vi spiller på våre styrker. Vi har spillere med mye energi, som er trygge med ball og har gode pasninger. Dessuten har vi god bevegelse på topp og kantspillere som både kan og vil utfordre. Det er det vi nå forsøker å få til å fungere inn mot kampen, sa Burley.

Møtet mellom lagene på Hampden Park i fjor høst endte 0-0 etter en tøff og jevn batalje. Burley tror ikke det vil endre seg i morgen kveld.

- Vi har en idé om hvem som skal starte. Vi har sett på video av Norge tidligere i dag. Vi vet det blir tøft, og vi er klar over kvaliteten i Norges lag, men det er hva vi gjør som teller. Hvordan vi skal spille for å gi Norge problemer. Det har tradisjonelt vært tøffe og tette kamper mellom lagene. Det kunne ha gått begge veier på Hampden. Norge hadde sine sjanser til å avgjøre. Det samme hadde vi de siste 20 minuttene. Jeg forventer samme type kamp igjen, understreket Burley.

Med tre kamper igjen å spille, og et lite grep om annenplassen i gruppa og dermed en god mulighet til å komme seg til playoff, ville frammøtte medier vite om hva som ville være et godt resultat for skottene å ta med seg inn i høstens kvalifiseringsavslutning.

- Vi tenker alltid på seier. Hvem vet nå hva vi trenger av poeng til slutt, understreket Burley.

(Dagbladet.no/NTB)