- Norge er det verste vi kunne møtt

Tysk stjerne gruer seg til semifinalen.

PARIS (Dagbladet.no): Grit Jurack legger ikke skjul på at det er med skrekkblandet fryd hun ser fram mot lørdagens semifinale mot Norge.

- Jeg gleder meg, men samtidig frykter jeg Norge, sier hun.

Dagbladet.no møtte henne etter tyskernes seier mot Angola i går ettermiddag, og hun skulle gjerne møtt et annet lag i semifinalen.

- Norge er den verste motstanderen vi kunne møtt. For meg er de favoritter til å vinne gullet, sier Jurack.

Gir Katrine-råd

Hun er mesterskapets desiderte toppscorer og har nettet 61 ganger så langt i turneringen. Det er ingen tvil om at de norske jentene står overfor en stor utfordring i morgen.

Jurack kjenner Katrine Lunde Haraldsen veldig godt, for de to er lagvenninner i Viborg. Men den tyske bakspilleren tror ikke hun kan dra veldig mye nytte av det.

- Hvis jeg gjør ting motsatt av det jeg pleier å gjøre, vil hun jo merke det med en gang. Jeg må bare ikke tenke på at det er hun som står der og behandle henne som en hvilken som helst målvakt, sier storscoreren.

STOR RESPEKT FOR NORSKE JENTER: Grit Jurack scorer mer enn noen annen i VM, men frykter at Norge kan bli for tøffe når det står om en VM-finale i morgen kveld.
STOR RESPEKT FOR NORSKE JENTER: Grit Jurack scorer mer enn noen annen i VM, men frykter at Norge kan bli for tøffe når det står om en VM-finale i morgen kveld. Vis mer

Hun vil likevel gi sine medspillere noen råd om hvordan de kan overliste den norske målvakten.

Storscorer skadd

Tyskland ledet komfortabelt mot Angola i kvartfinalen, men slapp dem inn i kampen igjen et par ganger.

- Jeg er veldig glad for at vi gikk til semifinalen, men kampen mot Angola var ikke noe særlig. Vi svingte mye prestasjonene våre, sier Jurack.

Skuddansvaret hennes blir ikke noe mindre mot Norge. For rett før slutt i kvartfinalen måtte nemlig Nadine Krause støttes av banen. Bakspilleren - som ble toppscorer i EM i fjor - tråkket stygt over.

- Hun gråt og hadde det vondt. Vi snakker om ei jente som aldri gråter, så dette lover ikke bra. Jeg tviler på om hun blir klar til kampen mot Norge, sier Jurack på flytende dansk.

• Norge - Korea 35-24: - Nå kan Tyskland bare komme

• Gørils store gjennombrudd: - Dette hadde jeg ikke drømt om en gang

- Norge er det verste vi kunne møtt