Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Norge er en maskin. Det er som om spillerne er støpt i former

Svenskene før semiduellen.

TRO OG RESPEKT: Linnea Torstensson (venstre) advarer mot Norges styrker, men både hun, Isabelle Gulldén (nummer 20) og de andre svenske jentene har virkelig tro på finaleplass. Foto: SCANPIX/EPA/GEORGI LICOVSKI
TRO OG RESPEKT: Linnea Torstensson (venstre) advarer mot Norges styrker, men både hun, Isabelle Gulldén (nummer 20) og de andre svenske jentene har virkelig tro på finaleplass. Foto: SCANPIX/EPA/GEORGI LICOVSKI Vis mer

(Dagbladet): Det er dekket på til et godt, gammeldags nabooppgjør når Norge møter Sverige i EM-semifinalen i morgen kveld.

Og svenskene har tro på at de kan slå de suverene norske jentene, selv om Norge bare har tapt to av sine 15 siste semier i mesterskap.

- Sverige har aldri hatt en større sjanse til å slå Norge enn nå. Vi har alle ting på plass bortsett fra målvaktspillet, får man til litt flere redninger så vinner Sverige hele EM. Sånn er det, sier eks-landslagstrener Per Johansson til Aftonbladet.

Ikke samme Norge Spillerne er også offensive. Isbelle Gulldén, svenskenes store stjerne, drømmer om gull nå.

- Jeg kan ikke si noe annet. Det er en semifinale, så alt kan skje. Men det er ikke samme Norge som før. Det gjelder å se ekstremt mye på videoklipp og finne styrkene deres, sier hun, og mener Norge er svakere nå enn da Sverige gikk seirende ut av duellen i 2010.

- De var verdensstjerner da, nå er det litt mer små og kjappe spillere. Men de gjør det bra også, de løper ekstremt mye, og det gjelder for oss å spenne musklene og virkelig smelle til om vi skal vinne, sier Gulldén til Aftonbladet.

Som en maskin Mens Sverige har imponert med oppfinnsomt og hurtig angrepsspill i Kroatia, slet Norge i den betydningsløse kampen mot Ungarn i går.

Likevel må ingen tro at svenskene tar lett på oppgaven av den grunn.

- Alle nasjoner som kvalifiserer seg til en semifinale er veldig gode, sier Linnea Torstensson til Expressen.

- Norge er som en maskin, de får fram nye talenter hele tiden. Det er som om spillerne er støpt i former, sier hun.

Semifinalen spilles i morgen kl. 18.