Norge er Englands trøst

Før om åra har England vært trøsten for mange når det har gått skeis med fotballandslaget. Nå er situasjonen snudd helt på hodet: Med sju Premier League-spillere på laget er Norge blitt Fotball-Englands EM-trøst!

- A victory made in England, skriver The Sun etter at Steffen Iversen nikket Norge til himmels i Rotterdam. Avisa var stolt over å se gutta hjemmefra vinne med stil over Spania.

- Det blir ingen fest hvis vi skal satse på den andre gjengen, skriver The Sun - like skuffet over Kevin Keegans mannskap som den er imponert over de norske vikingene.

- Bulldog-spirit

- Spania var ikke noe problem for Norges tropp med Premier League-stjerner. De har lært seg britisk bulldog-spirit fra karrieren i England, skriver The Mirror.

Thomas Myhre, Steffen Iversen, Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo, Henning Berg, Eirik Bakke og Vegard Heggem økte alle hærskaren av engelske fans etter Spania-seieren.

Nordiske konger

- Landslagstrener Semb har fått fram en generasjon nordiske konger som ingen ønsker å møte i EM-sluttspillet. De er vanskelige å slå, og har en fantastisk spisstrio i babyface Solskjær, Tore André Flo og Steffen Iversen, skriver The Mirror.

Ingen andre land utenfor balløya har så mange som sju Premier League-spillere på landslaget. Engelsk presse, som tidligere har slaktet norsk fotball, logrer nå for Sembs mannskap. Samtidig tar de det meste av æren selv.

- Etter at England kapitulerte, fikk fotballen fra Premier League endelig en triumf - i form av Norge, skriver Daily Telegraph.

- Like stort som Brå

Også i Sverige er hetsen mot norsk fotball i ferd med å forandres til beundring og ros.

- Steffen Iversens seiersmål mot Spania er et stykke norsk idrettshistorie, like stort som da Oddvar Brå brakk staven og vant stafettgull i VM 1982, skriver Aftonbladets kommentator Lasse Sandlin.

- Det var en stor seier for en liten nasjon, den var fullt fortjent og det var ikke et snev av Drillo-fotball over den.

Dagens Nyheter går enda lenger.

- Norge har aldri vært bedre, og ser ut til å kunne bli en outsider i EM. Den norske fotballen er litt mindre kjedelig enn før, og framfor alt betydelig farligere, skriver avisa.

- Helt knust

Spanias målvakt José Molina ble syndebukk - også i pressen.

- Jeg er helt knust. Det eneste jeg tenker på nå, er å gi Spania to seirer i de neste kampene mot Slovenia og Jugoslavia, sier stakkars Molina.

- Han er en annenklasses keeper. Og Spania er et annenklasses lag, tordner El Mundo på førstesiden.

- Dårlig, dårlig, dårlig, skriver sportsavisa As, og sikter både til trener Camacho, Molina, Guardiola - i tillegg til laget og hellet.

- Norge angrep jo aldri, skriver El Pais.

- Likevel står laget med EM-sluttspillets kanskje beste muligheter til å nå kvartfinalen, mener danske BT - som ikke er nådig mot det spanske stjernegalleriet:

- For gud vet hvilken gang har et spansk fotballag snublet i et sluttspill, fordi spillerne tydeligvis har brent alt kruttet i deres suksessrike klubblag.

arne.thoresen@dagbladet.no

FANTOMREDNING: Akkurat nå oser det selvtillit og harmoni i den norske troppen, Solskjær er klar til å ta på seg etthvert oppdrag Semb vil gi ham.