- Norge er et land jeg aldri mer vil jobbe i

Irritert Hodgson snerret mot norsk journalist.

IRRITABEL: Roy Hodgson lot seg hisse opp da en norsk journalist stilte spørsmål om den manglende støtten Fernando Torres fikk på topp mot Everton på søndag. Foto: AP Photo/Jon Super
IRRITABEL: Roy Hodgson lot seg hisse opp da en norsk journalist stilte spørsmål om den manglende støtten Fernando Torres fikk på topp mot Everton på søndag. Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

||| (Dagbladet): Fra å være genierklært blant kolleger og store deler av engelsk presse i våres, har Roy Hodgson kommet ettertrykkelig ned på jorda denne høsten.

Ynkelige seks poeng på de åtte første kampene som Liverpool-manager gjør at 63-åringen er under hardt press, som ikke ble noe mindre av søndagens 0-2-tap for byrival Everton.

Etter kampen måtte Hodgson igjen stå skolerett foran pressekorpset, og han greide å holde maska en stund. I hvert fall helt fram til en norsk journalist stilte spørsmålstegn ved den manglende støtten Fernando Torres fikk på topp, da pressekonferansen var i ferd med å avsluttes.

Den tidligere Viking-treneren gikk rett i skyttergrava.

- Er du fra Danmark? spurte Hodgson - som i forrige måned harselerte med dansk presse i forbindelse med Daniel Aggers kritikk av Liverpools spillestil.

- Nei, Norge, svarte VGs journalist Nilas Johnsen.

- Ah. Det er to land jeg aldri mer ønsker å jobbe i, snerret en irritert Hodgson.

Dagbladets London-korrespodent Gunnar Ringheim var også til stede i presserommet på Goodison Park, og sier at de engelske journalistene reagerte på Hodgsons «uhøflige oppførsel».

Daily Mail-kommentator Martin Samuel skriver at det fantes et ganske opplagt oppfølgingsspørsmål til Hodgons furtne svar, men at forsamlingen var «for veloppdratt» til å stille det.

«I hvert fall for øyeblikket», legger han til.

Nilas Johnsen selv tror Hodgsons reaksjon har sammenheng med et intervju han gjorde med Liverpool-manageren i forkant av Merseyside-derbyet, der Christian Poulsens marerittkamp mot Portugal og påfølgende børsslakt i danske aviser ble et tema.

- Da sa han til meg at danske aviser var useriøse, og de ville han ikke ha noe med å gjøre. Da var tonen god mellom oss, han ba meg blant annet om å hilse de norske spillerne i Fulham. Men da jeg stilte ham noen kritiske spørsmål på pressekonferansen etter kampen, mente han tydeligvis at jeg var like vrien som danske journalister, forklarer Johnsen.

Og utdyper:

- Hodgson var krass mot pressen under hele pressekonferansen. Jeg mener jeg stilte et betimelig spørsmål om hvorvidt Torres fikk nok støtte fra resten av laget. Da svarte Hodgson at han og jeg tydeligvis var uenige, for han mente Torres hadde fått mange gode pasninger å jobbe med. Den siste sleivete kommentaren om Danmark og Norge oppfattet jeg som en litt surmaget spøk, fra en hardt presset manager. Jeg tok meg ikke nær av det.

Gunnar Ringheim mener å ha registrert en viss endring i atferden til Liverpool-manageren de siste par månedene.

- Han er naturlig nok ubekvem med situasjonen, og har endret seg fra å være en rolig og balansert mann på pressekonferansene, til en jaget mann, sier han.

Mens Hodgson jobbet i Viking hendte det til stadighet at han havnet i klinsj med journalister.

Et godt kjent eksempel i pressekretser var etter en kamp der dommeren hadde havnet i fokus, og Hodgson i plenum hadde gjort det klart at han ikke ville svare på spørsmål om nettopp dommeren.

Ikke alle fulgte oppfordringen.

- Hva synes du om dommeren? spurte én.

- Where are you from? Dagbladet?, kontret Hodgson.

- No, Nettavisen.

- Even worse, svarte han, før han nappet tak i presseblokken og pennen til journalisten og skrev «absolutely no comment» med store bokstaver.

PS! Ikke siden George Patterson i 1928 har en Liverpool-manager hatt en verre start på sesongen enn Roy Hodgson, melder The Guardian.