Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Norge er gode på innkast og hjørnespark

Syrlig Morten Olsen mener Danmark aldri har spilt dårligere.

Erik Huseklepp utligner til 1-1 bak Danmark' keeper Thomas Sørensen under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Danmark på Ullevaal stadion i Oslo lørdag kveld. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
Erik Huseklepp utligner til 1-1 bak Danmark' keeper Thomas Sørensen under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Danmark på Ullevaal stadion i Oslo lørdag kveld. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

ULLEVAAL / OSLO (Dagbladet) • Norge - Danmark 1-1

Erik Huseklepp sikret ett poeng for Norge ti minutter før slutt, men kampen i seg selv var et stor antiklimaks.

For Norge slet voldsomt med å skape sjanser på ballsikre dansker, og bortsett fra scoringen skapte Norge lite.

Morten Olsen var mellomfornøyd da han møtte pressen etter kampen, og sa at Norge var «som forventet».

- Det var bare på innkast og hjørnespark de skapte noe. Der var vi gode.

- Vi forsøkte å holde motstanderen borte fra sjanser. Det gjorde vi bra, bortsett fra på det målet de gjorde.

- Dårligste kamp vi har spilt Målet kom etter en herlig stikker gjennom til Erik Huseklepp. Han klarte å holde unna Michael Silberbauer og plasserte ballen bak Thomas Sørensen.

- Det var et fint mål, men bortsett fra det skapte de bare farligheter på på innkast og hjørnespark, sa Morten Olsen på pressekonferansen.
- Du mener danmark har et mye høyere potensial enn dere viste i dag - tror du Norge også har det eller er de ikke bedre enn dette?

- Dette er den dårligste kampen vi har spilt, sa en syrlig Morten Olsen på Dagbladets spørsmål.

- Vi var for stillestående, for passive og for dårlige i ballbesittelsen.

Ikke giftige nok For Danmark hadde ballen i store deler av kampen, og så også truende ut på kontraen. Olsen mener de utnyttet det for dårlig.

- Ambisjonsnivået vårt som fotballag skal være stort, og vi fikk mye mer plass enn vi forventet. Det skal vi  benytte bedre for vi kan spille langt bedre fotball enn dette.

- Vi skal være bedre til å holde på ballen, og ta bedre beslutninger i omstillingsspillet når vi erobrer ballen. Det var for lite tempo, og vi skal være mer dominerende.

Det var knyttet høye forventninger til danskenes stjerneskudd Christian Eriksen, men han var i store deler av kampen usynlig.

SMÅSKUFFET: Trener Morten Olsen under pressekonferansen etter kampen. Han var skuffet over eget lags prestasjoner. Foto: Lise Åserud / Scanpix
SMÅSKUFFET: Trener Morten Olsen under pressekonferansen etter kampen. Han var skuffet over eget lags prestasjoner. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

- Christian Eriksen har ikke dagen, men det forlanger jeg heller ikke. Han er en ung spiller med «ups and downs».

Trenger fire poeng Danskene er tre poeng bak Norge, og ligger i øyeblikket på 3. plass på grunn av dåligere målforskjell enn Portugal.

Olsen mener de trenger minst fire poeng på de neste to kampene.

- Vi skal slå Island borte, og så skal vi slå Norge hjemme. Vi trenger minst fire poeng de neste to kampene, sier Olsen.

- Er Norge gode nok til å vinne gruppa?
- Får du nok poeng er du god nok, sa Olsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media