KJENNER SITUASJONEN: Marit Breivik og Thorir Hergeirsson som trener og assistent for noen år tilbake. Breivik kjenner seg igjen i Norges skadeplagede inngang på VM.

Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
KJENNER SITUASJONEN: Marit Breivik og Thorir Hergeirsson som trener og assistent for noen år tilbake. Breivik kjenner seg igjen i Norges skadeplagede inngang på VM. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

- Norge er i angrepsposisjon

Marit Breivik kjenner seg igjen i Hergeirssons skadeproblemer.

Marit Breivik følger et skaderammet norsk landslag på vei mot VM. Hun har vært gjennom lignende trøbbel selv.

- Jeg kjenner meg igjen i situasjonen. Vi hadde utfordringer med skadde spillere før noen mesterskap, og det gikk både bra og dårlig, sier Breivik til NTB.

Hun trente håndballjentene fra 1994 til 2008. Hennes svakeste mesterskap kom i 2000 (5.-plass EM), 2003 (6.-plass VM) og 2005 (9.-plass VM).

Medaljekamp
- Jeg synes at Thorir Hergeirsson og Mia Högdahl er flinke til å konsentrere seg om de spillerne de har tilgjengelig.

- Hva slags forventninger kan man legge på laget?

- De tok jo en form for jackpot i fjor med EM-gull og sikret plass i OL. Det var kanskje i overkant av hva man kunne håpe på. Denne gangen synes jeg laget skal få kjenne litt på å være i angrepsposisjon. Det er lov å ha litt forventninger, men de bør kanskje dempes noe selv om laget nok kan være med i medaljekampen, sier Breivik.

Norge har fem testkamper igjen før VM. - Det er godt laget skal spille 4-nasjoners hjemme. Skadene gjør at samspillingen av laget, ikke blir så lett. Kjenner jeg trenerne rett, jobber de med å få satt et godt forsvar.

Supertrener Breivik var håndballsjef i 15 år. De ga fire EM-titler (98, 04, 06, 08), et OL-gull (08) og en VM-seier (99).

Med på flere av disse triumfene var Kristine Lunde-Borgersen. Dersom hun rekker årets VM, vil det være med knapp margin og lite spilltrening i kroppen.

- Det gode er at Kristine har lang mesterskapserfaring bak seg. Det vil være nyttig, mener Breivik.

Gro Hammerseng (gravid) spiller ikke VM. Nora Mørk og Tine Stange (begge skadd) er også uaktuelle.

Tonje Larsen sa nei onsdag. I tillegg har flere andre spillere slitt med skader i høst. Kronglete er eneste passende beskrivelse av oppkjøringen.

Norges kamper i gruppespillet i VM: Tyskland (3/12), Kina (4/12), Island (6/12), Angola (7/12) og Montenegro (9/12).

De fire beste går videre til cupspill (1/8-finale).

(NTB)