EN OPP:  Per-Mathias Høgmo og Norge klatrer en plass på den siste FIFA-rankingen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
EN OPP: Per-Mathias Høgmo og Norge klatrer en plass på den siste FIFA-rankingen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.Vis mer

Norge er ikke verst i Norden på ny FIFA-ranking

Én plass opp for Høgmo.

Én seier og ett tap gjør at Norges landslagsherrer klatrer fra 68.- til 67.-plass. Et annet pluss: Norge er ikke verst i Norden.

Færøyene er fortsatt et godt stykke bak, på 105.-plass, men et byks på 82 plasser gjør at også mennene nord for Skottland nærmer seg Norge.

Av de litt større og nevneverdige landene i Norden, er det nå Finland som har falt bak Norge. Finland falt nemlig sju plasser på den ferske FIFA-rankingen torsdag, og ligger nå på 70.-plass. Norge, som tapte 0-1 for Estland og slo Aserbajdsjan 1-0 i EM-kvaliken, klatrer én plass til 67.-plass.

De øvrige nordiske landene soler seg innenfor topp 50. Sverige ligger på 43.-plass, Island på 33.-plass og Danmark på 30.-plass.

I toppen er det stillstand, med Tyskland, Argentina, Colombia, Belgia og Nederland på de fem første plassene. Portugal har klatret to plasser til 7.-plass, Spania én plass til 9.-plass, mens Uruguay faller to plasser til 10.-plass.

På de ti neste plassene har tre lag klatret stort. England har tatt et byks med sju plasser opp til 13.-plass, mens Romania og Tsjekkia har klatret seks og fem plasser til henholdsvis 15.- og 17.-plass. Landslaget som falt mest på den nye rankingen var Irak, 23 plasser ned til 104.-plass.

(NTB)