Norge er Italias verkebyll

MARSEILLE (NTB): Fotball-Italia håpet på Marokko, men fikk motstanderen de ikke ville ha i VMs første cuprunde. Norge er italienernes verkebyll de siste to tiårene og et lag trener Cesare Maldini frykter på lik linje med Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På seks kamper siden 1985 står Norge med to seire, to uavgjort og to knepne tap mot fotballstormakten. Nederlagene kom i 1988 og i 94-VM (0-1), og på tross av seieren fikk keeper Gianluca Pagliuca en tung dag etter rødt kort.

Ellers er statistikken trist lesning for Italia, og ikke egnet til å støtte seg til for et lag som hanglet seg til VM:

1985: Norge vant 2-1 i Lecce i en privatkamp, for første gang et norsk landslag slo en regjerende verdensmester. Det tallet er nå økt til tre etter 4-2 og 2-1 over Brasil.

1987: Italienerne kom til Ullevaal for å rette opp inntrykket fra halvannet år tidligere, men Tor Røste Fossen fikk et hyggelig 0-0-resultat i sin avskjedskamp.

8-1!

1991: En av de verste kveldene i italiensk fotball gjennom tidene kom i juni. Det norske U-landslaget feide over Italia med Maldini på trenerbenken og noen av dagens stjerner på banen og vant 6-0 i Stavanger på tidlig kveldstid.

Men A-kampen skulle bli mer smertefull for gjestene. Målscorerne Tore André Dahlum og Lars Bohinen la grunnlaget for 2-1-triumfen på Ullevaal i EM- kvalifiseringen. Giuseppe Bergomi, som spiller i forsvaret lørdag, ble utvist etter bare noen minutter på banen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer