Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus trenger bedre motstand

Norge er lei av motstandere som knapt slår bulk i en hatt

Cecilia Brækhus har melket det norske markedet tomt. Skal First Lady Promotions tjene nye penger er Cris Cyborg i Las Vegas eller Telenor Arena det som gjelder.

LETT MATCH: Dagbladets kommentator mener det er på tide at Cecilia Brækhus får tøffere motstand, ikke minst kommersielt sett. Her er bergensjenta på vei mot seier mot Mikaela Laurén lørdag kveld. Foto: John T. Pedersen
LETT MATCH: Dagbladets kommentator mener det er på tide at Cecilia Brækhus får tøffere motstand, ikke minst kommersielt sett. Her er bergensjenta på vei mot seier mot Mikaela Laurén lørdag kveld. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): CECILIA BRÆKHUS SIN fjerde fight i Norge vil ende med et underskudd i størrelsesordenen ti millioner norske kroner. Den eneste som har tjent penger er dama sjøl – 1) gjennom å selge arrangementet til Prounite AS, og 2) gjennom pay per view-avtalen med Viasat.

DA CECILIA BRÆKHUS tok proffboksingen tilbake til Norge var Oslo Spektrum fullsatt, statsministeren var der sammen med kulturministeren og på Viasat 4 så over en million nordmenn fighten på gratis TV. The First Lady skrev historie.

Det var en gullgruve.

FIGHT TO I samme arena solgte bare 75 prosent av billettene, men var fortsatt god butikk. Cecilia Brækhus har bare fra Viasat en minimumsgaranti på 2,5 millioner kroner per kamp. Kjøper X antall nordmenn kampen for 299 kroner har hun prosenter av det overskytende også.

COMING HOME-FIGHTEN i Bergen hadde ti tusen tilskuere som mål. Den solgte rundt sju tusen billetter. Ingen dramatisk nedgang, men likevel, det var i Bergen, Cecilia Brækhus sin hjemby. Sånn sett en skuffelse og den første virkelig indikasjonen på at folk ikke vil ha det de har sett før – i hvert fall ikke betale dyrt for det, være seg på arenaen eller TV.

KYSS: På mandagens pressekonferanse mellom bokserivalene Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén kom en overraskende vending da Laurén kysset Brækhus. Video: NTB / Scanpix Vis mer

FIRST LADY PROMOTIONS outsourcing av kamp fire var derfor en meget klok avgjørelse. Prounite AS, som sitter igjen med et salg på i underkant av 2500 billetter, vil aldri mer arrangere en boksekamp. Etter lørdagskveldens fiasko i Vestfold vil neppe noen andre ta risikoen heller. For det er ikke lenger liv laga for Cecilia Brækhus mot enda en bokser som knapt evner å slå bulk i en hatt, vi har sett det for mange ganger.

Det var derfor kampen mot Mikaela Laurén (41) ikke solgte billetter.

Det var derfor ringen ikke var solgt til sponsorer.

Det er derfor det ikke blir noen pay per view-bonus på Cecilia Brækhus denne gangen.

TV, SOM INNTIL nå har vært Viasat, vil ikke fortsette på slike premisser. Ønsker Cecilia Brækhus nye 2,5 millioner kroner i garanterte TV-penger kan hun ikke bare komme med et navn til, hun må komme med en motstander som gir folk (TV-seerne) vilje til å betale gode penger for noe de ikke har sett før, samtidig som motstanderen må pirrer markeder ut over det norske. Og den eneste som per dato synes å kunne matche disse kriteriene er MMA-stjerna Cris Cyborg.

Der har du boksing/MMA-krysningen som gjorde McGregor vs. Mayweather til ei økonomisk melkeku av historiske proporsjoner.

Der har du det amerikanske markedet som gjør store summer mulig.

STERKE MINNER: Bildet av en ti år yngre Cecilia Brækhus vekker sterke minner hos den norske bokseren. Da begynte karrieren til Brækhus for alvor, med kontrakt i tyske Sauerland management. Det har vært ti beinharde år, forteller Brækhus dagen etter at hun nok en gang forsvarte de fem VM-titlene sine mot svenske Mikaela Lauren. SYNC: CECILIA BRÆKHUS... Vis mer

BRÆKHUS VS CYBORG er ingen ny tanke. Den har mange snakket om lenge. En av faktorene som har holdt den på is er at det har vært så lett å presse sitronen hjemme i Norge. En annen er fordelingen av økonomien. For det er det proffboksing handler om, penger, intet annet.

Det er det Cecilia Brækhus først og fremst tenker på.

CRIS CYBORG VIL ha en slik fight i Las Vegas. Cecilia Brækhus (Viasat), fordi ni timers tidsforskjell vil starte kampen kl. 06.00 norsk tid, vil ha den i Norge, fortrinnsvis i Telenor Arena. Og det er pengene som bestemmer hvor fighten eventuelt skal gå – størrelsen på boksernes kakestykker av billettinntektene og pay per view.

Det er det som gjelder.

Ingenting annet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!