Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Norge er som et skadet dyr

Selv med fire poengs forsprang på Norge foran hovedrunden tør ikke Russlands kontroversielle trener Evegnij Trefilov å avskrive Marit Breiviks jenter i kampen om en semifinaleplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ST. PETERSBURG (Dagbladet): -  Norge uten poeng er som et skadet dyr. Og det er det farligste som finnes, sier Trefilov til Dagbladet foran hovedrunden som for Norges del starter med kamp mot Nederland i kveld.

Da Dagbladet forsøker seg med en fleip om at Russland allerede har gullet i lomma, blir påstanden avfeid tvert.

-  Jeg tror ikke på gull før jeg står med det i hånda. Det er langt fram dit, sier Trefilov - og kjører en helgardering som har vasket seg når han ramser opp - slik han ser det - rivalene om VM-gullet:

-  Korea, Ungarn, Danmark, Romania og Norge.

-  Jeg har sett Norge på video i dette mesterskapet og de har et bra lag og en bra trener. De har vært litt uheldige, men jeg tror ikke de har gitt opp gullet. Jeg håpet også at vi ikke måtte møte Korea etter en hviledag. Nå skal vi nettopp det. Dette blir tøft. Det er helt åpent om hvem som går til semifinale, hevder Trefilov.

-  Særdeles høflig

Etter pressemøtet med de norske VM-jentene på gigantiske hotel Pribaltiyskaia i går formiddag hilste den russiske bamsen på sin rake motsetning: Marit Breivik.

Breivik ga ham tommelen opp, som for å understreke at alt nå ser lyst ut for Russland.

 HØFLIGE: Russlands landslagssjef Trefilov bedriver litt enkel gymnastikk i påvente av at Marit Breivik skal gjøre seg ferdig på pressekonferansen. På vei ut gir hun ham en vennskapelig finger. Foto: Bjørn Langsem
HØFLIGE: Russlands landslagssjef Trefilov bedriver litt enkel gymnastikk i påvente av at Marit Breivik skal gjøre seg ferdig på pressekonferansen. På vei ut gir hun ham en vennskapelig finger. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Trefilovs kommentar om Norge som et skadet dyr bare smiler hun av.

-  Det er mulig vi er det, men likevel er det ikke realistisk å tro at vi kan spille om en semifinaleplass. Dette er noe Trefilov sier for å være høflig, og mot meg er han særdeles høflig, sier Breivik.

Hun tror den russiske treneren uttaler seg slik for å få fokus vekk fra det sterke gullstempelet som nå ligger på vertsnasjonen. Breivik tror nemlig at Russland er litt småskjelvne foran oppgjørene mot Korea, Norge og Ungarn i hovedrunden.

-  Trefilov vet at hans lag er sårbart mot gode lag. Likevel tror jeg de tar gullet. De har med seg de beste spillerne, er skadefri og spiller på hjemmebane. De blir nok veldig skuffet om de taper dette, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Det som har skuffet henne mest i VM er at Norge både mot Korea og Ungarn var på god vei til å avgjøre kampene, uten å klare å «sette den siste spikeren i kista», som hun selv sier det.

-  Hvordan tror du det norske folk synes om VM-innsatsen?-  Jeg tror enkelte ser at vi mangler en del spillere som dro lasset i fjor, og forstår at det tar tid å få tilbake den kvaliteten, mens andre nok er så patriotiske at de synes dette er en stor nedtur. Begge deler er greit for meg.

Ikke fornøyd

Kritikken som alltid kommer når Norge ikke innfrir, lar hun seg ikke lenger terge av.

-  Jeg hører den og registerer hvem som kommer med den hver gang. Og hvem skal de kritisere om de ikke tar meg. De vet at det blir for dumt å «ta» en spiller eller to. Det er bedre at jeg får kritikken enn at spillerne får den. Det lever jeg bra med. Men folk skal vite at heller ikke jeg er fornøyd når vi taper, sier Breivik.

NEDE: Norge og Isabel Blanco skal prøve å reise seg mot VM-favoritt Russland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!