- Norge er verst i Europa!

Slovenias superstjerne Zlatko Zahovic slakter Norge foran dagens skjebnekamp. - Norge spiller den verste fotballen i Europa, sier han til Dagbladet.

Han forklarer synspunktet sitt med det han har sett her nede i EM.

- Før syntes jeg ikke det, men her i EM har de spilt fæl fotball, sier mannen som er EMs toppscorer med tre mål.

Han undervurderer ikke det norske laget.

- Det blir en knallhard kamp. Norge er vanskelig å slå. Mykland og Flo er to bra spillere, men Norge skal heller ikke føle seg trygg på seier.

Respekt

I det norske laget har EMs toppscorer klart å sette seg i respekt.

- Zahovic er stor, slik som han har spilt her nede er han en av de beste spillerne i Europa, sier landslagssjef Nils Johan Semb til Dagbladet.

Zahovic bare trekker på skuldrene av den rosende omtalen fra Semb.

- Hyggelig å høre, men sånn er det alltid. Noen liker meg, andre liker meg ikke, sier Zahovic.

Da Norge møtte Slovenia i EM-kvalikken på bortebane høsten 1998, brøt Semb med alle sine soneforsvarsprinsipper, og satte frimerke på Zahovic i andre omgang. Da hadde han herjet en hel omgang, og scoret ett mål mot et vaklende norsk lag.

- Vi vil ikke punktmarkere ham fra start i dag, men det er godt å vite at vi har virkemidlene vi trenger, sier Semb.

Dukk opp-spiller

Erik Mykland blir en nøkkelmann i det defensive arbeidet mot Zahovic. Han mener Norge ikke trenger å fokusere så mye på enkeltspillere.

- Det er ikke vits i å punktmarkere ham. I kampen på Ullevaal i fjor høst spilte vi en god kamp defensivt uten å markere Zahovic spesielt, og da var han ikke synlig i det hele tatt, sier Mykland til Dagbladet.

Han oppfatter heller ikke den slovenske storstjerna som en spiller som er med på å dominere kamper.

- Han er ikke den spilleren som kan dominere midtbanen. Han er mer spiss, og jeg oppfatter ham som en dukk-opp-type, som er flink til å være i rett posisjon foran mål, sier Myggen.

Godt av pause

Paradoksalt nok var Myggen og Panathinaikos motstander i den siste seriekampen Zahovic spilte i Olympiakos. Det er over to måneder siden. Alt mannen med hårstrikken har spilt siden det, er EM-kampene mot Spania og Jugoslavia. Han ble utestengt etter å ha skjelt ut treneren, og truet med streik.

- Pausen har gjort meg godt, men jeg har ikke hvilt ett sekund. Jeg har trent hardt den siste tida, og funnet freden og selvtilliten i meg selv, sier Zahovic.

ARROGANT: Zlatko Zahovic synes ikke mye om den norske spillestilen.
TOPPSCORER: Zahovic er med sine tre scoringer EMs toppscorer sammen med Savo Milosevic (Jugoslavia) og Sergio Conceicao (Portugal).