Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Norge et B-lag

TV3-ekspert Vidar Davidsen sier NFF må bruke penger på å kjøpe bedre treningsmotstandere til landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CHISINAU (Dagbladet): Den tidligere treneren mener B-stempelet er i ferd med å kvele Norge.

Før snøballkampen mot Moldova sparret Norge mot Malta på en håpløs bane. Inn mot Italia-kampen 4. juni skal vi møte Estland med tippeligaspillere (20. april) og Costa Rica hjemme på Ullevaal (24. mai). Ingen verdensnasjoner akkurat - det pirrer ikke voldsomt.

Sjøl spillerne vil ha problemer med motivasjonen.

-  Uten gode motstandere er privatlandskampene i ferd med å utspille sin rolle, sier Vidar Davidsen til Dagbladet.

-  Når motstanderen ikke er attraktiv gir det heller ingen attraktivitet innad i troppen.

Og kanskje enda verre:

-  Vi må innse at vi ikke er noen stor fotballnasjon. Skal vi ha håp om å nærme oss de beste, må vi i hvert fall spille mot dem, sier TV3-eksperten.

Vidar Davidsen ønsker seg nasjoner av høy fotballklasse. Skal Norge få det, må NFF bruke penger. Med en ny TV-avtale på beddingen mener han at tida er inne.

 B-GJENGEN: Med svake motstandere kan Norge fort få et B-stempel, mener ekspertene. Her tusler Jan Gunnar Solli, Erik Hagen og Morten Gamst Pedersen slukøret av Stadionul Republican i Chisinau onsdag kveld. Foto: Arnt E. Folvik
B-GJENGEN: Med svake motstandere kan Norge fort få et B-stempel, mener ekspertene. Her tusler Jan Gunnar Solli, Erik Hagen og Morten Gamst Pedersen slukøret av Stadionul Republican i Chisinau onsdag kveld. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Slik jeg ser det bør dette temaet bli et naturlig diskusjonstema rundt den nye TV-avtalen. Skal vi heve oss som fotballnasjon, vi møte de beste. For matching er viktig, og på dette området mener jeg NFF ikke har vært flinke nok.

-  Se bare hvilke nasjoner vi har møtt de siste åra - det har ikke vært voldsomt trøkk over det. Vi får bare en god statistikk, men laget blir ikke bedre, sier Davidsen.

Pengene bestemmer

Landslagstrener Åge Hareide er selvfølgelig enig.

-  Money rules, sier Hareide. -  Dessverre. Og ringer jeg Sven-Göran Eriksson, som selvfølgelig kunne tenkt seg å spille mot både Norge og Sverige, så sier han bare at England er opptatt med de store nasjonene.

-  Og at alle kampene, med enorme TV-inntekter, skal spilles på nye Wembley.

-  Er det et faktum at det er lettere å motivere folk til storkamper enn til øvelser av den typen vi hadde på Malta?

-  Helt klart. Det er selvfølgelig mye mer attraktivt for spillerne å møte nasjoner som England, Tyskland, Frankrike - ja, alle de store. Og la meg si det sånn - jeg er overbevist om at vi hadde spilt en bedre snøballkamp enn den vi leverte onsdag kveld om motstanderen hadde vært Italia.

-  Det er ingen unnskyldning. Det er bare sånn det er.

NFF lover bedring

-  NFF-ledelsen og Åge Hareide er vel forente om det kampprogrammet vi har i år, sier fotballpresident Sondre Kåfjord. -  Det får vi heller ikke gjort noe med. Men vi er godt i gang med 2006, og da får vi Argentina på besøk på vårparten.

-  Den kampen koster oss mye penger.

-  Hvor mye?

-  Det har jeg ikke i hodet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!