Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA-rankingen juni 2018

Norge faller på FIFA-rankingen tross seiersrekke

Norge avsluttet landslagssamlingen med to seirer av to mulige mot VM-nasjonene Island og Panama, men faller likevel fem plasser på FIFA-rankingen til 53.-plass.

FALLER: Joshua King sikret seier for Norge mot Panama. Men Norge faller likevel på FIFA-rankingen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FALLER: Joshua King sikret seier for Norge mot Panama. Men Norge faller likevel på FIFA-rankingen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Norge tok tirsdag kveld ferie med fire skalper i beltet så langt i landslagsåret, og tre av lagene som er slått er på vei til VM i Russland.

Den nylige avsluttede landslagssamlingen inneholdt seirer mot Island (3-2) og Panama (1-0), men ga et heller negativt utslag på den ferske FIFA-rankingen.

Norge faller fem plasser fra 48.- til 53.-plass. Tirsdagens motstander, VM-klare Panama, forblir på 55.-plass på den oppdaterte rankingen, mens Island beholder sin 22.-plass.

Det norske laget har klatret jevnt og trutt i landslagsåret 2018, og var i april tilbake blant verdens 50 beste landslag. Juni-rankingen ble dermed et lite steg tilbake.

Topp ti på rankingen inneholder kun to endringer. Polen klatrer fra 10.- til 8.-plass og bytter plassering med Spania, som tar to steg tilbake og er siste lag innenfor topp ti. Tyskland går inn i VM som beste lag på FIFA-rankingen, mens Brasil, Belgia, Portugal og Argentina utgjør resten av topp fem.

Danmark er 12. beste lag før mesterskapet i Russland, mens Sverige faller én plass ned til 24.-plass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media