TØFF GRUPPE: Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo og landslagsgutta vil få det tøft i EM-gruppa hvor blant annet Italia og Kroatia venter. Førstnevnte blir motstander allerede i første kamp.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TØFF GRUPPE: Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo og landslagsgutta vil få det tøft i EM-gruppa hvor blant annet Italia og Kroatia venter. Førstnevnte blir motstander allerede i første kamp. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Norge får besøk av Italia allerede i første kamp

Slik spilles Norges kamper i EM-kvaliken.

NICE/OSLO (Dagbladet): 10. juni 2016 starter EM i fotball i Frankrike. I dag ble kvalifiseringsgruppene trukket i Nice.

Norge havnet i gruppe med Italia, Kroatia, Bulgaria, Aserbajdsjan og Malta.

Det er slutt på tida hvor landslagssjefene forhandler fram oppsettet for kvalifiseringsspillet. Nå er det Uefa som setter det opp, og Høgmo ventet i spenning på å se når Norge møter de ulike landene i perioden september 2014-oktober 2015.

FØRSTE KAMP: Italienske stjerner kommer tidlig på Norges-besøk. Fra venstre: Mario Balotelli, Osvaldo og Andrea Pirlo, og Abate foran trioen. Foto: AP Photo/Felice Calabro/NTB Scanpix
FØRSTE KAMP: Italienske stjerner kommer tidlig på Norges-besøk. Fra venstre: Mario Balotelli, Osvaldo og Andrea Pirlo, og Abate foran trioen. Foto: AP Photo/Felice Calabro/NTB Scanpix Vis mer

Det oppsettet er nå klart.

Norge starter EM-kvaliken hjemme mot Italia 9. september, og avslutter borte mot Italia 13. oktober 2015.

Fornøyd Høgmo - Hvis trekninga var dårlig så ble oppsettet bedre, sier Høgmo til Dagbladet.

- Det var veldig gunstig for oss å åpne mot Italia hjemme, og avslutte med Italia borte. Sånn sett var det optimalt.

Italia vil forhåpentligvis gi fulle tribuner på Ullevall, og er sånn sett en gave til Norges Fotballforbund som ønsker flere tislkuere på kampene.

Høgmo har fått tid til å tenke litt på trekninga, og ser positivt på jobben som nå må gjøres. Han tror det blir vanskelig, men også veldig spennende.

- Det er opp til oss selv. Vi er nødt til å utvikle oss om vi skal ha noe i et EM å gjøre, uansett hvem vi møter. Det betyr at vi må ta nye steg. Det er det eneste spillergruppa vi har nå er opptatt av, sier Høgmo

Tøff gruppe Norge var tredjeseedet, og var garantert minst to tøffe motstandere i jakta på en plass blant de 24 deltakerne. Det ble Italia og Kroatia, og i tillegg skal Per-Mathias Høgmos menn ut i kamper mot Bulgaria, Aserbajdsjan og Malta.

Med andre ord en svært tøff gruppe for Norge.

- Du kan velge å se det den veien. Samtidig sier jeg at det blir ei tett gruppe, hvor flere tar poeng fra hverandre. Vi kan nå helt opp, og vi kan risikere at blir tett helt ut. Vår jobb blir å forberede oss best mulig, vi skal være dyktige til å utvikle det laget vi har. Vi har flere unge, gode spillere i rivende utvikling ute i klubbene sine, sier Per-Mathias Høgmo til Dagbladet.

Italias landslagssjef Cesare Prandelli svarer dette når han blir spurt om han synes gruppa er lett:

NYTT MØTE: Norge møtte Italia på Ullevaal Stadion i 2005. Her er John Carew i duell med Fabio Cannavaro under kampen som endte 0-0.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
NYTT MØTE: Norge møtte Italia på Ullevaal Stadion i 2005. Her er John Carew i duell med Fabio Cannavaro under kampen som endte 0-0. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

- Nei, nei, nei. Jeg vil si snarere det motsatte. Men jeg kan ikke si så mye når det gjelder Norge, det får vi ta etter VM. Det er VM jeg konsentrerer meg om nå. Det jeg vet, er at det er et lag i utvikling, sier han.