MÅ BLI HJEMME: Norge har kjørt rundt i Europa med en egen smøretrailer, men nå får landslaget beskjed om at den må bli hjemme når medaljene skal dels ut i Russland neste vinter. Foto: Erik Johansen / Scanpix
MÅ BLI HJEMME: Norge har kjørt rundt i Europa med en egen smøretrailer, men nå får landslaget beskjed om at den må bli hjemme når medaljene skal dels ut i Russland neste vinter. Foto: Erik Johansen / ScanpixVis mer

Norge får ikke bruke smørebussen i OL

Løfshus med mistanke mot russerne.

De norske langrennsløperne får ikke ta med smøretraileren sin til OL i Sotsji neste år.

Landslagssjef Vidar Løfshus bekrefter overfor Adresseavisen at de har fått beskjed om at de ikke får bruke smøretraileren i OL.

- De påstår at det ikke er mulig å kjøre den opp på området. Russerne har kjøpt seg en buss selv, så jeg har mistanke om at det plutselig står en russisk buss oppå der, mens vår ikke er der, sier Løfshus til avisen.

- Smøretraileren er et veldig godt arbeidsredskap for oss, men vi har bevist andre steder at vi klarer oss uten. Så det er ikke noe vi er absolutt avhengig av, legger landslagssjefen til.

Norges Skiforbund jobber sammen med andre landslag med smøretrailer for å få endret beslutningen. Til neste sesong får Norge en ny smøretrailer, som er større enn den de bruker nå.

- Vi ønsker veldig å ha den i OL og har ikke gitt opp, sier langrennssjef Åge Skinstad til Adresseavisen.

Petter Northug og flere andre norske løpere reiser mandag til Russland for å gå prøve-OL i Sotsji.

(NTB)