Norge får tre plasser i sykkel-VM

Troppen tas ut om tre uker.

TRE PLASSER: Nå er det klart at Norge får tre plasser i sykkel-VM i Italia neste måned. Like spennende blir det å se hvilke tre som blir plukket ut i troppen. Den kan bli seende ut som pallen i årets NM i Grimstad, bestående av Alexander Kristoff, Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen. I tillegg er Lars Petter Nordhaug og Gabriel Rasch hete kandidater.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
TRE PLASSER: Nå er det klart at Norge får tre plasser i sykkel-VM i Italia neste måned. Like spennende blir det å se hvilke tre som blir plukket ut i troppen. Den kan bli seende ut som pallen i årets NM i Grimstad, bestående av Alexander Kristoff, Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen. I tillegg er Lars Petter Nordhaug og Gabriel Rasch hete kandidater. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Norge får stille med tre ryttere til VM i sykling i Italia neste måned. Det opplyste Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) fredag kveld.

Om drøyt tre uker vil Norges Cykleforbund kunngjøre hvem det plukker med til VM.

Den siste tiden har det vært spekulert i om Norge kunne få fire VM-plasser. Enda mer diskusjon har det vært rundt hvem som får representere nasjonen i mesterskapet i Firenze.

- Vi ser på hvilke syklister som er i form og «fit for fight» før vi tar ut troppen den 9. september. Det er mange spekulasjoner om hvem som bør være med, og det er hyggelig at folk bryr seg, sier sportssjef Hans Falk i NCF til TV 2.

Thor Hushovd, verdensmester i landeveisritt i 2010, er en rytter som har vist form den siste tiden. Lars Petter Nordhaug, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Gabriel Rasch er blant de andre kandidatene.

- Slike diskusjoner tar vi internt, men det jeg kan si er at vi ønsker å ha med dem som har prestert over tid og er friske og raske, sier Falk.

(NTB)