Norge får VM-runde i rally i 2009

I stedet for Sverige.

Rally-VM vender tilbake til Norge om 14 måneder, bestemte FIA i dag.

Den norske VM-runden blir løp nummer to på programmet i 2009-sesongen. Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) har lagt åpningsrunden til Irland.

- Den beste julegaven vi kunne få. Etter lang tid i usikkerhet, er det endelig bekreftet at vi får ny VM-runde i 2009. Nå har vi over ett år på å forberede oss, sier president Roar Forgaard i Norges Bilsportforbund.

I det opprinnelige sesongforslaget presentert i oktober, var Norge satt opp med åpningsrunden, men kollisjon med skøyte-VM på Hamar førte til at Rally Norway ble flyttet to uker fram.

Den norske VM-runden blir arrangert 13.- 15. februar 2009.

2009-sesongen inneholder tolv runder mot 16 i år og 15 neste år. I 2010 byttes Norge ut mot Sverige, og i tillegg blir Russland, Bulgaria og Indonesia nye vertsnasjoner.

Finske Mikko Hirvonen ble sist vinter første vinner av en VM-runde i rally på norsk jord.

(NTB)

NORSK VM-RUNDE I 2009: Petter og Henning Solberg kan kjempe om VM-poeng på hjemmebane også i 2009. Her fra årets Rally Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
NORSK VM-RUNDE I 2009: Petter og Henning Solberg kan kjempe om VM-poeng på hjemmebane også i 2009. Her fra årets Rally Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer