Norge felt av feildømt straffe

Imponerte mot Nederland.

Norge - Nederland 0-1(0-0)

(Dagbladet.no): Norges unggutter spilte en stor kamp mot de nykronede kongene av europeisk U21-fotball.

To straffespark avgjorde kampen. Norge bommet på sin, Nederland gjorde det ikke. Dermed ble det 0-1 til gjestene.

Nederland, anført av Real Madrids Royston Drenthe kom til Fredrikstad som store favoritter, men i møte med et imponerende norsk lag fikk de det vanskeligere enn de nok hadde forventet.

Rett før pause fikk Norge straffe da Førsund ble revet ned av Peters. Dessverre for Norge satt Kevin Larsen skuddet fra elleve meter utenfor.

Med horder av agenter på tribunen viste ikke minst Tromsøs Tore Reginiussen i midtforsvaret til Norge at det er mye god fotball i vente for norske fotballelskere.

Både Palermo, Chelsea og Norges egen superagent, Rune Hauge var på plass.

Norge fortsatte å kjøre over gjestene i starten av andre omgang, men dessverre for Norges håpefulle, sprakk det utover i andre omgang. Etter 70 minutter, kom Real Madrids superstjerne Drenthe gjennom, og Jørgen Horn måtte gi bort en straffe, fikk igjen et rødt kort.

DYR MANN:Royston Drenthe ble kjøpt av Real Madrid etter sommerens U21-EM, men fikk en tøff kveld mot norske vikinger. Desverre for hjemmelaget fikk stjernen den ene sjansen han trengte, og fikk avgjøre kampen. Foto: SCANPIX
DYR MANN:Royston Drenthe ble kjøpt av Real Madrid etter sommerens U21-EM, men fikk en tøff kveld mot norske vikinger. Desverre for hjemmelaget fikk stjernen den ene sjansen han trengte, og fikk avgjøre kampen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det var nok et rødt kort, men straffe var det ikke. Situasjonen skjedde utenfor, sier trener Øystein Gaare til TV2, og fikk støtte av tv-bildene.

Nederland hadde flere gode sjanser utover kampen, men nære var også Reginiussen, som fikk en god heading reddet av keeper.

Norge felt av feildømt straffe
BRILJERTE: Vadim Demadov imponerte stort på den norske midtbanen.
UTVIST: Jørgen Horn innrømmer at det røde kortet han fikk var riktig, men straffen han fikk imot seg, var feil. Det viste også tv-bildene.