Norge fikk amerikansk juling

Elendig OL-test for fotballjentene.

OL-favoritt USA vant 4-0 i onsdagens landskamp og viste Bjarne Berntsen og Norge at de har mye å jobbe med før alvoret starter i Kina.

Både Norge og USA spilte med sine antatt beste lag fra start i oppkjøringskampen for OL, og før pause viste Norge at også de har noe å by på. Landslagstrener Bjarne Berntsen mener kampen er veldig viktig foran OL.

- Nivået på motstanderne i EM-kvalifiseringen og eliteserien er ikke i nærheten av de beste lagene i OL, og det så vi også utpå her i dag, sa Berntsen.

Norge, som aldri har slått USA under Bjarne Berntsens ledelse, fikk en kalddusj i sommervarmen da USA tok ledelsen allerede etter to minutter. Et uoppmerksomt forsvar lot Lindsay Tarpley relativt upresset sette inn 0-1.

Første omgang var jevnspilt, og det var få store sjanser. Norges beste sjanse, for øvrig etter godt og hurtig angrepsspill langs bakken, tilfalt Lene Storløkken like før pause, men avslutningen gikk like utenfor stolpen.
Skuffende 

Før pause fikk Norge og spesielt Solveig Gulbrandsen mye rom foran USAs forsvar, men verken løpene eller pasningene var av god nok kvalitet.

- Det er meget skuffende at vi ikke klarte å skape en eneste sjanse etter 10 overgangsmuligheter i 1. omgang, sa landslagstreneren etter kampen.

Etter pause var USA det beste laget fra start til mål, og Norge hadde knapt en reell avslutning på mål. USA omsatte sitt spillemessige overtak i tre scoringer.

FIKK DET TØFT: Marie Knudsen og fotballjentene fikk lite til å stemme mot USA, en av Norges største konkurrenter til OL-gull. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
FIKK DET TØFT: Marie Knudsen og fotballjentene fikk lite til å stemme mot USA, en av Norges største konkurrenter til OL-gull. Foto: Kyrre Lien/Scanpix Vis mer

Carli Lloyd (via Marit Fiane Christensen), Angela Hucles (fra 40 meter) og Abby Wambach scoret målene. I tre kamper det siste året har USA vunnet til sammen 12-1 over Berntsens utvalgte.
To igjen 

- Etter 2-0-scoringen til USA var det klasseforskjell på lagene, innrømmet Berntsen som framhevet midtforsvaret i 1. omgang, Marit Fiane Christensen og Ane Stangeland Horpestad, som Norges beste spillere.

Norge har nå to oppkjøringskamper igjen, mot Sverige og Tyskland, før alvoret starter i Kina i begynnelsen av august mot nettopp USA.

- USA, Brasil og Tyskland er favoritter, og etter det USA viste her i dag er det ingen grunn til å fjerne dem fra lista. De har helt tydelig kommet langt med å finne formen, avsluttet en likevel optimistisk landslagssjef.

(NTB)

Norge fikk amerikansk juling