Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge fikk drømmestart i EM: Knuste medaljekandidat

Storseier mot Romania.

STORSEIER: Norge fikk en optimal start på håndball-EM da Romania ble slått søndag.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
STORSEIER: Norge fikk en optimal start på håndball-EM da Romania ble slått søndag. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Norge - Romania 27-19 (16-7)

DEBRECEN/OSLO (Dagbladet): Det er lenge siden Norge har reist til et håndballmesterskap med større spenning knyttet til laget. Men Norge fikk en drømmestart på EM med seier mot medaljekandidat Romania.

Med flere sentrale spillere ute må nye, ferske fjes ta ansvar og lede an mot en ny gulltid.

I kveld sto den ene etter andre fram, og sørget for en total nedsabling av et rumensk lag som av flere er ment å være blant de 11-12 nasjonene som kan ta medalje i dette mesterskapet - som er spådd å bli et av de mest åpne mesterskapene noen gang.

- Det var morsomt. Det var fantastisk bra laginnsats i begge ender av banen. Vi trengte aldri å ta frem plan B. Det ble en lang andreomgang, sier trener Thorir Hergeirsson til TV2.

Sikret grepet Norge festet grepet om kampen med storspill i første omgang.

Riktignok var det små ting som kunne bedres, blant annet to straffebom. Men det gjorde ingenting da angrepspillet satt. Norge sikret seg tidlig et seks måls forsprang til Romania. Til pause ledet de med ni mål etter en kontringsscoring fra Camilla Herrem.

- Det er lenge siden jeg har sett så godt angrepsspill av landslaget, skriver Tertnes-spiller Linn Gossè på Twitter.

Etter pause, i overtall, fortsatte Norge å øke ledelsen. Med Stine Bredal Oftedal i spissen fortsatte det solide angrepsspillet. På det meste var ledelsen på hele 13 mål.

Banens beste 170 centimeter høye Bredal Oftedal ble Norges toppscorer med fem mål.

- Stine viser at håndballen er for alle, store og små. Hvis du er smart og sterk kan du spille mot store spillere også, sier Hergeirsson om Oftedal.

- Jeg er veldig fornøyd. For min del er det 20 kilo rett av skuldrene. Jeg var så spent og nervøs. Det var deilig, sier Oftedal selv.

Viktig seier Den norske keeperduoen gjorde også en god kamp. Silje Solberg kom inn og reddet to straffekast, og Kari Aalvik Grimsbø sto til tider som en vegg.

Romania-kampen var viktig med tanke på muligheten for å få med fleste mulig poeng inn i hovedrunden. Med kalasseieren i kveld har ser det lovende ut med tanke på fortsettelsen.

Tirsdagens oppgjør mot Ukraina bør være en grei seier - mens møtet mot Danmark på torsdag trolig avgjør hvem som blir gruppevinner.

- Vi var dårlige Romanias Cristina Neagu sto for sju av Romanias 19 scoringer.

- Det var vi som var dårlige. Returløpene våre var for dårlig, sier Romania-stjernen til Dagbladet.

Hun vil ikke si noe om dagens resultat viser at Norge seiler opp som en het gullkandidat.

- Vi var så mye dårligere enn forventet, at grunnlaget for å si noe om det blir for tynt. Vi trodde på en tøff og jevn kamp.