Norge fikk en hjelpende hånd

Italia gjorde det Skulleruds gutter ikke klarte.

GLADE GUTTER: Marco Verratti kaster seg over tomålsscorer Manolo Gabbiadini etter sistnevntes første mål mot Israel på Bloomfield stadion i Tel Aviv. Foto: AP Photo/Ariel Schalit
GLADE GUTTER: Marco Verratti kaster seg over tomålsscorer Manolo Gabbiadini etter sistnevntes første mål mot Israel på Bloomfield stadion i Tel Aviv. Foto: AP Photo/Ariel SchalitVis mer

• Italia U21 - Israel U21 4-0 (2-0)

(Dagbladet): Etter at Norge slo England 3-1 i Europamesterskapet for U21-landslag tidligere i kveld, kunne semifinaleplassen så godt som sikres med italiensk seier over vertsnasjonen Israel i kveldens andre kamp.

Og hjelp fikk Tor Ole Skulleruds gutter i bøtter og spann - det endte til slutt 4-0 til Italia.

Norge klarte som kjent bare 2-2 mot Israel i den første gruppespillkampen, mens italienerne slo England 1-0.

Rødt kort Det betyr at når Norge og Italia møtes tirsdag, trenger våre U21-gutter bare å ta poeng for å være helt sikre på avansement. Skulle det bli tap, må Israel fortsatt slå England med god margin for å passere Norge på tabellen.

Vertsnasjonen Israel fikk det tøft mot «Azzurri» på Bloomfield stadium.

Først fikk Empoli-spiller Riccardo Saponara æren av å avslutte et fantastisk italiensk angrep til 1-0 etter 18 minutter. Deretter ble Israel redusert til ti mann åtte minutter før pause, da Eyal Golasa kastet seg inn i en duell med knottene først.

Like før pause doblet Juventus-spiss Manolo Gabbiadini Italias ledelse, og 2-0 var også resultatet etter halvspilt kamp i Tel Aviv.

Tunnel x 2 Sju minutter ut i andreomgang ble Gabbiadini tomålsscorer på et frispark fra 17 meter. Skuddet var hardt og lavt, men med tanke på at det var i keeperhjørnet, må det kunne stilles spørsmålstegn ved keeperspillet til Boris Kleyman.

Ydmykelsen ble komplett for hjemmelaget da Alessandro Florenzi spilte vegg med Roma-lagkamerat og innbytter Mattia Destro tjue minutter før slutt. Førstnevnte slo deretter tunnel på midtstopper Ben Vahaba, før han gjorde det samme på keeper Kleyman, og dermed 4-0.

Da hadde ikke Israel hatt ett eneste skudd på mål.

Semifinaleklare Og selv om Israel yppet seg frampå ved et par anledninger mot slutten, var de i realiteten aldri i nærheten av å score.

Med den overbevisende seieren i kveld er Italia sikret semifinale. Det eneste usikkerhetsmomentet nå er hvorvidt det blir første- eller andreplass på Devis Mangias gutter.

Det avgjøres mot Norge tirsdag.

Italia er med sine fem triumfer det landet som har vunnet U21-EM flest ganger. Det er likevel verdt å merke seg at det største tapet et italiensk U21-lag noensinne har blitt påført, kom mot nettopp Norge. I 1991 vant nemlig det norske U21-landslaget 6-0 mot Italia i Stavanger.

HIGH FIVE: Riccardo Saponara feirer etter å ha satt inn italienernes første mål. Foto: AP Photo / Ariel Schalit
HIGH FIVE: Riccardo Saponara feirer etter å ha satt inn italienernes første mål. Foto: AP Photo / Ariel Schalit Vis mer