Norge fikk fransk hjelp

Takket være fransk hjelp kom de norske EM-jentene til semifinalen. Norge møter Tyskland i semifinalen. - Vi må heve oss, sier trener Åge Steen.

Norge åpnet EM-turneringen med 3-0-seier mot Frankrike, men siden har det gått tungt for de norske EM-jentene. Laget spilte uavgjort mot Italia. I dag ble det tap mot Danmark.

- Det skorter ikke på målsjanser, men vi må sette sjansene, sier trener Åge Steen til NRK.

Men til tross for tap mot Danmark tok Norge seg til semifinalen - takket være Frankrike. De franske jentene vant 2-0 mot Italia. Dermed var det Danmark og Norge som tok seg videre fra gruppe A - Danmark som gruppevinner.

Norge møter Tyskland i semifinalen på onsdag. Danmark skal prøve seg mot Sverige.

Norge sleit tungt i dagens kamp mot Danmark. Norge skapte fleste sjanser, men kampen var stort sett jevnspilt. Men det var Danmark som scoret kampens eneste mål. Fem minutter før slutt nikket Merete Pedersen ballen over Bente Nordby.

Norge ville helst unngå Tyskland i semifinalen, men etter dagens kamp skal de norske EM-jentene være glad for at det ble en semifinale i det hele tatt.

- Vi må heve oss skal vi ta Tyskland, sier Steen.

SJANGLER VIDERE: Meget tungt for Solveig Gulbrandsen og de norske jentene mot danskene i dag. Men det holdt til semifinale - så vidt.