Norge fikk ikke EM i håndball

Norge fikk ikke EM for håndball for menn i 2004. Mesterskapet skal gå i Slovenia har Det europeiske håndballforbundet bestemt.

Norge var et av fire søkerland til mesterskapet, men i og med at EM-sjansen røk, kommer Norge til å søke om å få VM i 2005 i stedet, skriver VG. Hvor det mesterskapet skal gå blir bestemt i St. Petersburg til høsten.

Det er også klart at Norge må spille kvalifisering for å komme med i EM i og med at vi ikke er arrangørland. Kvalifiseringen starter i januar neste år. Norge er havnet i gruppe med Hviterussland, Romania og Luxembourg.

Kvinnenes EM skal spilles i Ungarn om to år.

Det er også klart at det fra og med nå blir styret i det internasjonale håndballforbundet som skal velge arrangører av store mesterskap, og ikke kongressen. Årsaken er at blokkdannelser i avstemningene har gjort at mindre egnede nasjoner har fått arrangere mesterskap, og de har ikke klart å leve opp til de strengene kravene som settes til arrangørene.

Neste EM for kvinner skal spilles i Danmark i desember, mens VM neste år er flyttet fra Nederland til Kroatia på grunn av uoverensstemmelser mellom det nederlandske og det internasjonale forbundet.

(NTB)