Norge fikk ikke hjelp

Nederland slo Ungarn.

STORSCORER: Den nederlandske storscoreren Maura Visser har vært heit i EM, spesielt fra straffemerket. Foto: GORM KALLESTAD/REUTERS/SCANPIX
STORSCORER: Den nederlandske storscoreren Maura Visser har vært heit i EM, spesielt fra straffemerket. Foto: GORM KALLESTAD/REUTERS/SCANPIXVis mer

Direkte 20.15: Følg Norge - Ukraina i vårt håndballstudio

LILLEHAMMER (Dagbladet): Sverige vil sikre seg en semifinaleplass med seier mot Frankrike i kveld.

Den muligheten hadde også Norge, helt til dagens første kamp var unnagjort.

Vant klart Nederlandsk seier 27-19 mot Ungarn betyr nemlig at det fortsatt vil være spenning i mellomspillsgruppa i morgen kveld. Jentene fra treskolandet tok tidlig grep om kampen og ledet 15-10 til pause. Seieren var aldri truet.

- Vi visste vi kunne spille bra, men hadde ikke forventet å vinne så stort, sier storscorer Maura Visser til Dagbladet.

Kampen ble etter hvert ganske ufin og ungarske Zsuzsanna Tomori fikk direkte rødt kort for å sparke Diane Lamein i magen. Også Lamein så det røde kortet, som følge av tre tominuttere.

Selv med norsk seier mot Ukraina i kveld (starter 20.15) vil nederlenderne kunne gå forbi Thorir Hergeirssons jenter i morgen. Norge er store favoritter i den kampen, men de oransje viste i Ekeberghallen før EM at de kan true Norge.

- Norge er favoritter Da holdt de følge med Norge i drøyt 20 minutter, før det ble for tungt og de norske jentene rykket fra og vant med sju mål.

- Det ville vært som en drøm å komme til semifinalen. Norge er favoritter, men alt kan skje i håndballen. Vi kommer til å gjøre alt vi kan, sier Visser, som har 34 scoringer så langt i turneringen.

- Hva var målsettingen før EM?

- Vi håpet på en plass i mellomrunden og det har vi klart. Vi er et ungt lag, så for oss er det viktig å bygge erfaring i dette mesterskapet.