STOPPET: Norge og Stine Bredal Oftedal i åpningskamp mot Brasil.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STOPPET: Norge og Stine Bredal Oftedal i åpningskamp mot Brasil. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Norge fikk juling av Brasil: - Det er ikke godt nok

Håndballjentene med OL-nedtur.

  • Norge - Brasil 28-31 (16-17)

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): De norske håndballjentene fikk en svak start på OL med tap mot vertsnasjonen Brasil inne i nye Future Arena.

Omsvermet av OL-fargene grønt, oransj og gult ble Thorir Hergeirssons lag ett hakk for små mot et veldig robust Brasil-mannskap.

- Dette er ikke godt nok. Vi slipper inn for mange mål og gjør det for lett for motstanderne. Vi må heve oss, sier Hergeirsson til Dagbladet etter kampen.

Norge havnet bakpå allerede fra start, og hadde som best 18-18 litt ute i 2. omgang, men mot slutten raknet det for de regjernede OL-mesterne. Svakt forsvars- og keeperspill sørget for at Brasil vant komfortabelt.

Nora Mørk var i en klasse for seg av de norske spillerne med 12 mål. Ellers var det en svak dag på jobb for lagvenninnene.

- Jeg sitter igjen med skuffelse i kroppen. Alle skjønner at hele laget må bli bedre til neste kamp (mot Spania mandag), sier Mørk til Dagbladet.

Tidlig start

Dette var åpningskampen i OL og kampen startet 09.30 lokal tid - noe som er uvanlig tidlig for en håndballkamp.

Og de norske OL-håpene virket litt trøtte i åpningsminuttene. Laget tok ledelsen 1-0 og 2-1 ved Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk. Men så kom en svak norsk periode og Brasil var plutselig tilbake. Etter 8:15 sto det 2-5.

To norske scoringer av Mørk og Camilla Herrem sendt Norge opp i ryggen på vertene til 4-5.

Men Norge sleit både offensivt og defensivt i det første kvarteret. De brasilianske kvinnene spilte med langt mer energi, kraft og var tydeligvis svært tente før avkast.

Etter 15 minutter var stillingen 5-8.

Det fortsatte i samme spor utover i omgangen. Det var en 1. omgang med høyt tempo, mange utvisninger (totalt sju) og dårlig forsvarsspill. Målvakt Kari Aalvik Grimsbø kom heller aldri skikkelig inn i matchen de første 30 minuttene.

Til pause var stillingen 16-17 - og Norge hang godt med til tross for en rotete start.

Litt bedring

Norge brukte litt tid på å komme igang også i 2. omgang og Nora Mørk satte inn håndballjentenes første etter 5 minutter.

Amanda Kurtovic satte inn 18-18 på kontring 6 minutter ut i omgangen og dermed var Brasils ledelse spist opp.

Men så sa det bråstopp for de norske jentene som sviktet på alle mulige måter. Både forsvar, angrep og keeperspill var underpari og Brasil dro i land en komfortabel seier.