Norge fikk juling av England - ute av VM

Til tider klasseforskjell mellom England og Norge.

TAPTE: England ble noen nummer for store for Norge. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix
TAPTE: England ble noen nummer for store for Norge. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB ScanpixVis mer
  • Norge - England 0-3 (0-2)

Norge ønsket revansje fra tapet mot England i VM for fire år siden da de tapte 2-1 for dem i åttendedelsfinalen. Men et noe svakt markeringsspill fra Norge og gode engelskmenn førte til stopp i kvartfinalen.

Spesielt i første omgang fikk Norge kjørt seg skikkelig av Phil Nevilles jenter.

Dermed er Norge ute, mens England skal til semifinale. Det får konsekvenser, for nå ryker OL for Norge.

Det var en meget skuffet Caroline Graham Hansen som møtte til intervju etter kampen.

- Det er kjipt å tape. Det er rart at det er over, og jeg føler vi kunne vært bedre i dag. England var freshere i dag, og de vinner fortjent til slutt, sier en gråtkvalt Graham Hansen til TV 2 etter kampen.

- Det var ikke vår dag, og vi hadde nok av muligheter til å score tre mål vi også, fortsetter hun.

Det har vært en enorm interesse rundt årets mesterskap i Norge, ser man på TV-tallene. Og Graham Hansen er stolt over det de har oppnådd.

- Vi har vunnet Norge og vi har vunnet respekten som vi har jobba for å få, sier hun.

Heller ikke Martin Sjögren klarte å legge skjul på skuffelsen som inntraff etter dagens 3-0-tap.

- Det er en skuffelse at kampen ble ikke som vi hadde håpet. Samtidig så er jeg veldig stolt over spillerne, for de har lagt ned en god innsats, sier Sjögren til TV 2 etter kampen.

Marerittstart

Norge stilte med akkurat samme lag fra start mot England som de gjorde mot Australia, noe som ikke var spesielt overraskende.

Og Norge fikk en marerittstart da Bronze spilte vegg med Parris på høyresiden. Førstnevnte slo så ut 45 grader til en umarkert Jill Scott, som satte ballen enkelt bak keeper Hjelmseth.

Det målet var Englands raskeste mål i sluttspillet noensinne.

Etter scoringa var Norge mer med i spillet, men det var England som skapte store sjanser. Blant annet hadde Parris en god mulighet da hun skar inn fra høyre, men heldigvis for Norge fikk hun et litt dårlig treff, og ballen gikk over.

Etter halvtimen spilt fikk England nok en sjanse, da Ellen White mottok en flott lobb over Norges forsvar, men denne gangen gikk ballen i stolpen, og Norge slapp unna med skrekken igjen.

Ikke mange minutter før hvilen skulle vondt bli til verre for Norge. Parris blir spilt flott fram på venstrekanten. Hun slår inn langs bakken til White, som setter ballen enkelt bak keeper fra få meters hold.

Strafferedning av Hjelmseth

Norge startet andre omgang bra, og bare to snaue minutter ut i omgangen fikk Caroline Graham Hansen en gylden mulighet da Isabell Herlovsen headet flott ned til hun i feltet. Graham Hansen klarte ikke å få ballen skikkelig under kontroll, og England fikk klarert i siste liten.

Men dette var Englands kveld. England fikk frispark ute til høyre. I stedet for å legge inn i feltet, kjørte de en innøvd variant. Ballen ble slått langs bakken til Bronze, som var helt alene utenfor Norges felt. Hun hamret ballen inn bak Hjelmseth, og dermed sto det 3-0.

Norge skulle få en gigantisk sjanse til å utlikne. Etter svak pasning mot keeper, plukket Lisa-Marie Utland opp den løse ballen. Hun tok seg forbi keeper, men med skrått hold fikk hun ikke skutt med en gang, og ballen ble reddet på strek av en engelsk forsvarsspiller.

Ikke lenge etter fikk også Herlovsen en stor sjanse alene med keeper. Men også denne gangen var ikke avslutningen perfekt.

Rundt ti minutter før slutt var det nok en farlig dødball fra England. Thorisdottir gir en dytt i ryggen til Houghton, og dommer dømmer straffe til England. En av kampens store spillere, Parris, sto klar til å ta straffen. Men en mesterlig redning av Hjelmseth gjorde at ikke England scoret fire.

Det endte altså 3-0, og Norge klarte ikke å sjokkere England, som alle nordmenn håpet på. Dette fører også til at Norge blir ikke å se i neste års OL.