Norge fikk smake egen medisin

- En lærepenge vi gjerne skulle vært foruten, sier Gro Hammerseng.

METZ (Dagbladet.no): Frankrike - Norge 26-24. I morgen tidlig reiser de norske jentene til finalebyen Paris, som vinnere av mellomspillgruppa. Men også med et ferskt tap i bagen.

Det kokte i Salle les Arénes da Frankrike slo Norge i kveld, og kampen beviste at Marit Breiviks jenter ikke kan regne med å spasere til finalen.

Olivier Krumbholz\' damer tok Norge med samme midler vi tar de aller fleste lag: Et aggressivt og godt forsvarsspill, solid målvaktspill og kjappe kontringer.Dermed fikk jentene en skikkelig lærepenge før torsdagens kvartfinale.

- Jeg skulle gjerne vært denne lærepengen foruten, for den gir oss ikke noen god opplevelse, sier Gro Hammerseng til Dagbladet.no.

- Jeg hater å tape håndballkamper.

Tung start

Gøril Snorroeggen ble norsk toppscorer med seks mål. Også hun var svært skuffet over at det ble tap, selv om det ikke betyr noe for Norges videre VM-liv.

- Men det er jo bra den dårlige kampen kom nå og ikke i sluttspillet, sier Snorroeggen til Dagbladet.no.

FRANSKE KRIGERE: De norske jentene fikk det tøft mor Frankrike og tapte til slutt med to mål. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
FRANSKE KRIGERE: De norske jentene fikk det tøft mor Frankrike og tapte til slutt med to mål. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Som mot Kroatia på søndag kom de norske jentene skeivt ut fra start. Hjemmefavorittene tok kommandoen og Norge sleit med å få has på dem i forsvar.

Derfor ledet Frankrike 6-2 etter bare ni minutters spill, og Marit Breivik tok time-out.

Etter den korte hvilen stemte alt mye bedre for Norge, og de klarte å snu kampen. De puttet seks på rad og det så ut som Gro Hammerseng & Co. skulle gå til pause med en ledelse.

- Vi er nødt til å få opp tenningsnivået til neste kamp. Dette må vi fokusere på. Intensiteten var altfor dårlig, sier Breivik til Dagbladet.no.

Til øredøvende jubel scoret imidlertid de franske jentene fire på rad og de ledet dermed med ett halvveis.

Tre straffebom

I motsetning til en del andre lag er det franske disiplinert i returløpene, så det ble ikke så mange billige kontringsmål på Norge som vanlig.

- De har veldig god lagmoral og er gode på returløp, sier Gro.

Norge fikk smake egen medisin

Og når jentene misbrukte tre sjumetere i løpet av kampen, da er det vanskelig å vinne slike jevne kamper.


I stedet var det Frankrike som fikk mange kontringsmål, som følge av altfor mange norske tekniske feil.

- Vi fikk en viktig erfaring mot det offensive forsvarsspillet deres nå, og det kan vi ta med oss videre. Men vi burde uansett taklet dette bedre. Vi vet jo hvordan de spiller, sier Hammerseng.

- Vi ga fra oss ballen for mye og da fikk Frankrike mange kontringer. Det er sjelden vi slipper inn så mange kontringsmål, sier Breivik.

Katrine Lunde Haraldsen klarte ikke følge opp den fantastiske andreomgangen mot Kroatia, selv om hun reddet to straffer. Frankrike ledet på det meste med fem mål, men en iherdig norsk innsats mot slutten reduserte dette til et tomålstap.

Sør-Korea slo Ungarn i den andre mellomspillpulja og Spania tapte overraskende for Polen. Dermed spiller Norge mot koreanerne i kvartfinalen.

• Her er alle resultatene og tabeller

<B>LÅRHØNE:</B> Ragnhild aamodt måtte ise den på sidelinja med ei vond lårhøne.