Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge fikk sprint-refs

Renndirektør i langrennsverdenscupen, Bengt Erik Bengtsson, var mektig irritert på de norske langrennssjefene da de droppet nummerutdelingsshowet i går kveld.

REIT IM WINKEL (Dagbladet): Flere hundre mennesker hadde møtt opp for å hylle Marit Bjørgen, Anita Moen og Tor Arne Hetland i den tyske langrennsbyen. Men på grunn av lang reiseavstand til stadion, prioriterte nordmennene heller å slappe av på hotellet.

- Dette kommer til å få konsekvenser for dem, tordnet FIS-sjefen Bengtsson til Dagbladet før han måtte sette i gang showet uten sirkusets største stjerner på plass. - De sier at de ikke har fått gitt beskjed til løperne. Tull, de har jo mobiltelefoner alle mann.

Reit im Winkel profilerer seg selv som Tysklands langrennsby, og interessen er stor etter at tyskerne har begynt å hevde seg i verdenscupen. Men de norske laglederne har ikke dårlig samvittighet for at de droppet den tradisjonelle nummerutdelingen kvelden før konkurransen.

Takke seg selv

- Nei, det er selvsagt synd siden det er så fin stemning i Reit im Winkel, men FIS kan bare takke seg selv når de innlosjerer oss en drøy halvtime fra der tingene skjer, og ikke ordner transport eller noe av det andre praktiske. Det orker jeg ikke bry meg om, sier dametrener Svein Tore Samdal.

Heller ikke de svenske og italienske langrennssprinterne hadde prioritert nummerutdelingen, og uteble fra seansen. De var inlosjert på samme hotell som nordmennene.

Avgjørende

- FIS og Bengtsson kan ikke forvente at vi skal droppe middag og restitusjon dagen før et renn, og bruke to timer på noe som ikke er viktig for oss. Da får de jammen se til å organisere det bedre sjøl, sier Samdal.

Dagens sprintrenn er det siste før VM, og avgjørende for hvem som får den siste plassen på det norske herrelaget til VM.

SINT: Bengt Erik Bengtsson i det internasjonale skiforbundet refset i går kveld de norske laglederne for å ikke stille opp på nummerutdelingen før dagens avgjørende sprint i Reit im Winkel.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling