Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-VM:

Norge fikk VM-plass etter «wild card», men omtales av Frankrike som det «mest imponerende laget i gruppa»

Var nære å slå Frankrike - ett år etter å ha sendt giganten ut av EM.

«IMPONERENDE»: Norge får skryt i den franske avisa L'Equipe, etter å ha vist muskler mot Frankrike i går. Foto: EPA / EDDY LEMAISTRE / NTB Scanpix
«IMPONERENDE»: Norge får skryt i den franske avisa L'Equipe, etter å ha vist muskler mot Frankrike i går. Foto: EPA / EDDY LEMAISTRE / NTB Scanpix Vis mer
  • Frankrike - Norge 31-28, håndball-VM

(Dagbladet): Christian Berge og hans mannskap viste muskler mot den regjerende verdensmesteren Frankrike i går.

TV 2s kommentatorer Harald Bredeli og Bent Svele reagerte på en utvisningsbonanza mot Norge, mens Frankrike på sin side slapp unna flere - blant annet da Kent Robin Tønnesen fikk et slag i ansiktet.

- Det er umulig å forstå at de kan dømme så forskjellig! Nå må jeg gi meg, sa Bredeli på direkten.

I andreomgang jevnet dømmingen seg litt ut, men Norge klarte ikke å ta igjen giganten Nikola Karabatic og hans lag, i en kamp som til slutt endte med tremålstap.

- Vi var i trøbbel

Ikke overraskende var Frankrike de største favorittene mot Norge som regjerende verdensmestere, til tross for at Norge sendte franskmennene ut av EM i 2016. Men i løpet av de 60 minuttene var Norge svært nære å ta igjen hjemmelaget, og ga kamp til døra.

- Fysisk var dette det mest imponerende laget i gruppa vår. Vi kan være glade for at vi klarte å holde dem unna. Vi var i trøbbel, men det går bra, vi liker det, sier den franske venstrekanten Kentin Mahe til den franske avisa L'Equipe.

Også banens beste, Nikola Karabatic, mener det var en storkamp mellom de to lagene.

- Denne kampen var nesten som en liten gruppefinale. Vi klarte å komme oss ut av en stor kamp. Nå er vi på vei (mot finale, journ. anm), vi må fortsette slik, sier Karabatic til avisa.

«Eksepsjonell Sagosen»

Den samme avisa er også fulle av lovord om Norges stjerne, Sander Sagosen. På L'Equipes spillerbørs, får Sagosen åtte av ti mulige poeng. Kun Karabatic er bedre med sine ni.

- Det ble en overdådig duell mot Sagosen - den høye stjernespilleren fra Norge. Han gjorde en eksepsjonell kamp, men nok en gang viste Karabatic hvem som er sjefen.

Også i avisa Le Monde beskrives Norge som en tøff motstander. Avisa mener Norge er den tøffeste motstanderen i gruppespillet

Det var en tøff match som utspilte seg i den franske byen Nantes i går. Men da sluttsignalet gikk, var ikke kampen over. Strekspilleren Bjarte Myrhol sto plutselig midt på banen i en svært opphetet diskusjon med flere franske spillere.

- Sander (Sagosen) kommer i en liten klinsj. Det er temperamentet fra Groruddalen som kommer fram. Det er ikke OK at (franske) spillere som har sittet 60 minutter på benken skal komme inn og dytte. Vi må stå fram for våre egne spillere. Vi kan ikke tillate alt, sa Myrhol til TV 2 etter kampen.

  • Norges neste kamp er tirsdag klokka 14.00 mot Brasil.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media