<strong>SVEV:</strong> Heidi Løke og Norge vant enkelt mot Angola i OL. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
SVEV: Heidi Løke og Norge vant enkelt mot Angola i OL. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

Norge filleristet Angola - til stor buing fra tribunen

Håndballjentene viste seg fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Angola 30-20 (16-8)

RIO (Dagbladet): - Dette var en veldig god kamp av oss, sier Nora Mørk til Dagbladet rett etter kampslutt.

Det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne i Future Arena i OL-byen Rio i kveld. Angola var aldri nærmere enn på stillingen 0-0.

- Det blir fryktelig langt for oss på sidelinja når du leder så tidlig. Da blir kampen lang. Det er en konsentrasjonsprøve. Jentene jobbet godt, det var god fokus i pausen. Vi holdt de på 20 mål. Det begynner å likne litt nå, sier Thorir Hergeirsson til TV 2.

- Altså det er et godt lag vi spiller mot. Det er første kampen de taper i OL, og de taper med ti. Vi har litt for mange tekniske feil. Vi er litt slarvete. Vi er gode i overtall. Katrine står bra bak, det var et solid forsvar. Jeg syns det var mye positivt, sier landslagssjefen videre.

Katrine Lunde fikk starte sin første OL-kamp i det norske målet, og veteranen tok virkelig vare på sjansen. Flere flotte redninger innledningsvis skremte tydeligvis Angola-spillerne som brukte over fire minutter på å score: Fra straffemerket.

- Det var veldig deilig. Vi visste det skulle bli tøft i dag. Vi har jobbet litt med nærskuddene og det gikk bra. Det var deilig, sier Lunde til TV 2.

Buing

Norge var bedre på alle mulige måter i banespillet - men det var tydelig hvilket lag som var mest populære på tribunen. Nesten hver gang en norsk spiller hadde ballen, ble det møtt med buing fra tilreisende Angola-fans eller brasilianere i hallen.

Nora Mørk ble norsk toppscorer med åtte mål.

- Angola spiller veldig tøft, men i dag var det vi som var bedre enn de. Det var veldig deilig å få en god start. Vi fikk noen enkle mål i kontraen, og det var deilig, sier Mørk til TV 2.

Norge virket litt ukonsentrert i andre omgang. Det tar Mørk på sin egen kappe.

- Jeg må ta litt ansvar for det. Jeg spiller på Angola i andreomgang. Jeg kaster jo vekk fire-fem baller. Det må jeg bare ta på min kappe. Det er slurv. Det er fint å få gjort unna det nå. Det er egentlig min feil, det tar jeg, sier Mørk.

Skjerpet fra start

Ellers startet Norge med sitt vanlige lag: Kurtovic (f.h.), Mørk (Frafjord i forsvar), Løke, Oftedal, Kristiansen og Herrem.

Angola har framstått som en OL-sensasjon så langt i Rio, men i kveld sa det bråstopp. Norge hadde både 4-1, 8-3 og 10-4 i løpet av det første kvarteret.

Nora Mørk sto for fire av de første ti scoringene - og Amanda Kurtovic fikk en fin start på kampen med tre raske mål.

Transportetappe

Landslagssjef Thorir Hergeirsson fikk lov til å rullere på nesten hele laget i løpet av de første 30 minuttene.

Til pause ledet Norge 16-8, etter noen litt rotete avslutningsminutter.

2. omgang ble en ren parademarsj. Norge hadde full kontroll og Hergeirsson lot hele laget slippe til (bortsett fra Mari Molid).

Angolas Wuta Dumbaxi fikk direkte rødt kort rundt halvveis i 2. omgang etter en stygg takling på Amanda Kurtovic som var alene med keeper.

Ellers ble det en smertefri aften for de norske jentene.

Kampfakta:

Norge – Angola 30-20 (16-8)

Future Arena

4100 tilskuere

Norge: Kari Aalvik Grimsbø, Katrine Lunde – Mari Molid, Emilie Hegh Arntzen 4, Veronica Kristiansen 3, Ida Alstad 1, Heidi Løke 3, Nora Mørk 8, Stine Bredal Oftedal 2, Marit Malm Frafjord, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Amanda Kurtovic 4, Camilla Herrem 2, Sanna Solberg 3.

Toppscorer Angola: Isabel Evelize Guialo 9.

Dommere: C Bonaventura/J Boneventura.

Utvisninger: Norge 3 x 2 min., Angola 4 x 2 min. og ett rødt kort.

Norge fortsetter turneringen mot Montenegro fredag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer