Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

EM-kvalifisering: Belgia - Norge 27-43

Norge filleristet Belgia, men reagerer på taktikken:
- Det er møkkahåndball

Etter at Norge ydmyket Belgia og Litauen tapte mot Frankrike, går det mot en dramatisk skjebnekamp i Oslo Spektrum på lørdag. Alt er i håndballguttas hender.

FULL KONTROLL: Norges seier over Belgia i kveld var aldri truet. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
FULL KONTROLL: Norges seier over Belgia i kveld var aldri truet. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Belgia - Norge 27-43 (15-20)

(Dagbladet): All den tid Litauen tapte knepent hjemme mot Frankrike tidligere i kveld, kunne Norge klatre forbi på målforskjellen og innta 2. plassen i EM-kvalifiseringsgruppa med seier mot Belgia i Leuven.

Det gikk helt etter planen for Christian Berges menn. Norge viste umiddelbart hvem som hadde mest lyst til å vinne - og ikke minst hvem som var i besittelse av høyest ferdighetsnivå da de løp belgierne i senk og ledet 5-0 tidlig i 1. omgang.

Da var kampen i realiteten over, men scoringsfesten fortsatte i 55 minutter til. En stor andel av målene kom etter norske kontringer mot et tomt belgisk mål, all den til Belgia konsekvent byttet ut keeperen for å sette inn en ekstra utespiller i angrep.

- Jeg må skryte av de norske gutta, selv om vi møter et lag som spiller møkkahåndball, sier Frode Kyvågs i TV 3s studiosending.

- Det er ikke bra for håndballsporten at vi kan score så mange ganger på åpent mål. Det er greit med sju utespillere mot seks i perioder, men ikke gjennom samfulle 60 minutter, mener han.

Også landslagssjef Christian Berge og stjernespiller Sander Sagosen stusset over den belgiske taktikken, men fokuserte først og fremst på den gode norske prestasjonen.

- Det blir sånn når vi svarer så godt på deres taktikk og kan sette ballen i åpent mål gang etter gang. Det er kanskje ikke den mest underholdende formen for håndball, men vi gjør det vi skal, sier Sagosen til TV 2.

Suveren fra start til slutt

Spenning ble aldri et aktuelt begrep å bruke i løpet av denne EM-kvalifiseringskampen i Belgia. Vertene kom seg riktignok noe fra åpningssjokket, men de norske håndballgutta holdt belgierne på god avstand gjennom hele kampen.

Til pause var stillingen 15-20 i Norges favør. 30 spilte minutter senere var ledelsen økt til 27-43. Det ble sluttresultatet i en knallsterk norsk seier hvor Bjarte Myrhol ble toppscorer med åtte nettkjenninger.

Godt forsvarsspill og gode løp muliggjorde mange effektive kontringer - ofte mot et tomt Belgia-mål - som illustrerte den store nivåforskjellen mellom lagene i Leuven denne onsdagskvelden.

TOPPSCORER: Bjarte MyrhoL scoret åtte ganger mot Belgia i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TOPPSCORER: Bjarte MyrhoL scoret åtte ganger mot Belgia i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Det var deilig at vi slapp en knokkelkamp, sier Myrhol til TV 3.

- Det kan være litt vrient med sju mot seks, men vi var veldig godt forberedt og leverer en superprofesjonell kamp. Jeg synes vi viser klasse i dag.

EM-skjebnen avgjøres lørdag

Når de norske gutta satt fart i kontringstfasen, hang ikke vertene med. Klasseforskjellen var stor og økte nesten for hvert minutt som gikk.

- Jeg synes dette var en maktdemonstrasjon. Måten vi gjennomfører kampen på, er imponerende, sier Kyvåg.

- Å vinne med 16 mål her i kveld, er knallsterkt, sier håndballeksperten i visshet om at verdensener Frankrike bare vant 38-37 da de møtte Belgia borte.

EM-kvalifiseringen avsluttes på lørdag når Norge får besøk av Litauen i en direkte kamp om 2. plassen i gruppa bak Frankrike, som Norge slo i Oslo Spektrum forrige måned anført av en strålende Sander Sagosen.

De to beste i hver gruppe - samt beste treer - kvalifiserer seg for EM-sluttspillet i Kroatia neste år. Norsk seier lørdag gir garantert norsk EM-deltakelse i Kroatia. Uavgjort vil bety at Berges menn taper duellen om 2. plassen på innbyrdes oppgjør.

Norge - Litauen spilles kl. 19.30 i Oslo Spektrum.

Hele Norges coronakart