Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Norge foran penga

- Jeg elsker Norge. Nordmarka og Holmenkollen er det vakreste av alt. Og Øvrevoll er mitt paradis, sier superjockey Manuel Santos (34). I kveld rir den suverene championrytteren sju løp under sesongåpningen på landets eneste galoppbane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr lite for Santos at han tjener minimalt i Norge, for å gjøre samme jobben som sin bror José. Han er stjernejockey i Statene og rir om millioner av kroner hver uke.

- Jeg elsker nordmenn. Jeg føler meg ikke chilensk lenger. Jeg er norsk. Og penger er slett ikke alt. Jeg tjener så jeg har det godt, sier Manuel Santos. I fjor kom inntekten hans opp i en halv million kroner.

- Folk i Norge lever stort sett i harmoni med hverandre. Jeg har sett mye av det motsatte, både i Chile og i Statene, forteller Santos til Dagbladet.

Kollen-frelst

- Jeg er i Kollen hver gang det er hopprenn. Da sitter jeg rett der oppe, smiler Santos og peker på Gratishaugen.

Han behøver ingen VIP-losje, fjorårets suverene rytter på Øvrevoll. Stort sett beveger han seg uforstyrret utenom det intime miljøet på galoppbanen.

- Det stortrives jeg med. Det er annerledes for min bror José i Statene. Han tjener riktignok opp mot 20 millioner kroner i en god sesong. Men penger kan ikke kjøpe alt. Ikke tryggheten og trivselen jeg opplever i Norge.

Mangler Norsk Derby

Santos mangler fortsatt en triumf i Norsk Derby. For to år siden skulle han ri hesten som vant løpet suverent. Men kort tid før derbyet på Øvrevoll brakk han en tå, da en hest ble kranglete før et løp. Det er en del av yrket som jockey. Risikoen for skader er stor. I fjor mistet Santos flere uker, da han falt fra hesteryggen og brakk kragebeinet.

- Derby får bli det store målet i år, smiler Manuel Santos.

<B>KOLLEN-FRELST:</B> - Norge er verdens fineste land å leve i, sier Øvrevoll-champion Manuel Santos. I kveld åpner galoppsesongen. Og Santos er på plass på hesteryggen, klar for nye triumfer på Øvrevoll.