Norsk friidrettsbragd i Istanbul:

Norge forbløffer Europa

- En ellevill prestasjon, sier Amalie Iuel til Dagbladet. - Jeg tror dette bare er starten, varsler Karsten Warholm.

VANT IGJEN: Karsten Warholm. Foto: AP Photo
VANT IGJEN: Karsten Warholm. Foto: AP Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At Norge vant medaljestatistikken i ski-VM i Planica overrasket neppe noen, men at Norge gikk helt til topps på medaljestatistikken i innendørs-EM i Istanbul, vekker oppsikt langt utenfor Norges grenser.

Blant annet sperrer vertsnasjonen opp øynene. Den tyrkiske avisa Daily Sabah slår opp Norges eventyrlige friidrettsprestasjoner i Istanbul opp med tittelen «Norge dominerer i friidretts-EM», i kontrast til vertsnasjonens ene medalje.

- «Lille» Norge hevder seg i Europa-eliten, sier Amalie Iuel til Dagbladet.

- Det er klart at dette blir lagt merke til, sier Håvard Tjørhom, toppidrettsansvarlig i Norges Friidrettsforbund.

Norge vant medaljestatistikken med fire gull og ett sølv, etterfulgt av Nederland med tre gull, tre sølv og en bronse på 2. plass. Dernest fulgte Storbritannia, Italia, Belgia, Portugal og Sveits på plassene bak i den rekkefølgen. Stormakter som Frankrike, Tyskland og Spania dro hjem med hvert sitt ene gull og ble utklasset av Norges fire.

Jakob Ingebrigtsens gull på 1500 og 3000 meter, Karsten Warholms gull på 400 meter og Sondre Guttormsens gull i stavhopp, samt Sander Aae Skotheims sølv i sjukamp, gjorde lille Norge til mesterskapets beste friidrettsnasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.