Norge forskrekker verden: - Vinner altfor mye

For oss var dette en nydelig oppvisning av vennskap. For resten av skiverden var det enda et tegn på at noe er feil.

NORGE VANT ALT: Ingen nasjon har noen gang dominert langrenn mer enn Norge gjør nå. Det gir oss masse glede, men sporten har fått en utfordring. FOTO: Bjørn Langsem
NORGE VANT ALT: Ingen nasjon har noen gang dominert langrenn mer enn Norge gjør nå. Det gir oss masse glede, men sporten har fått en utfordring. FOTO: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STYRKEN i norsk langrenn kunne ikke vært vist på et flottere vis enn da lagkameratene sendte Hans Christer Holund løs før 5-mila var halvveis. Han var den eneste i denne gjengen som ikke hadde vunnet individuelt OL -eller VM-gull. Nå var det hans tur.

En fartsøkning mot slutten av tredjerunden, forvirring i feltet i solvarmen og tre antatt sterkere lagkamerater som bare la seg avventende i posisjon bak. Det var som i OL i fjor da Simen Hegstad Krüger kunne stikke på 30km, mens Hans te Chriser og Martin Johnsrud Sundby prøve å bremse farten på feltet.

Nå var det tid for å gi tilbake. Tid for å bygge vennskap og lag.

FOR det lagarbeidet var helt nødvendig. Nesten like imponerende som Holunds sololøp i tre mil, var Aleksandr Bolsjunovs forsøk på hente ham inn. Med mindre lojale norske lagkamerater, kunne dette russiske skifenomenet klart det.

I stedet klarte Norge alt:

  • Samtlige seks VM-distanser ga norsk seier.

- Det er helt galt. Sporten har aldri sett maken, sa ekspertkommentator Mathias Fredriksson på Sveriges Television (SVT).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer