Trener tok på motspiller:

Norge forsvarer trener etter skandalescener i EM

Håper Kroatias trener får fortsette før skjebnekamp.

ZAGREB (Dagbladet): Kroatias trener Lino Cervar skapte harme etter at han tok tak i en Hviterussland-spiller i sluttfasen av lagenes EM-kamp torsdag.

Nå risikerer han straff etter at Det europeiske håndballforbundet (EHF) har åpnet sak.

Det norske laget håper ikke på noen straff, opplyser de til Dagbladet.

- Dropp utestengelse. Hvis det skal være noen straff, så holder det med en bot, sier landslagssjef Christian Berge til Dagbladet.

- Jeg har ikke noen store meninger rundt det. Dette er sånn som kan skje, sier Bjarte Myrhol til Dagbladet.

Venter

Ifølge NTB har Kroatia fram til klokka 17 fredag med å komme med innspill og forklaring i saken. Det er ventet en konklusjon fra EHFs disiplinærkommisjon angående Cervar-saken i løpet av ettermiddagen eller kvelden.

TV-bildene viser at Cervar er borti en motspiller ute på banen da Hviterussland er på vei i angrep. Man kan tydelig se at det er kontakt. I TV3-studio etter kampen var ekspert Joachim Boldsen klar.

- Cervar bør utestenges fra hovedrunden. Dette hører ingen steder hjemme, sier Boldsen.

- Bot holder

Det norske laget er klare i sin sak før kamp i morgen. Norge og Kroatia møtes til skjebnekamp i EM. Taperen er trolig ute.

- Vi vet vi kan slå Kroatia, sier Berge til Dagbladet.

- Tror du det er en trener på benken til Kroatia i morgen?

- Jeg håper det. Jeg synes ikke han holder igjen noen. Han er kanskje borti, men det ødelegger ikke noe. Etter mitt syn så skal han ikke straffes, sier Berge.

- Hvordan tolker du det?

- Det hadde vært annerledes om spilleren ble revet i trøya. Vi er et sted i verden der det skjer andre ting enn hjemme i Norge. Der hadde det blitt reagert kraftig, men her er ting annerledes, sier Berge.

- Du mener han ikke skal få noen form for straff?

- Hvis han i det hele tatt skal straffes, holder det kanskje med en bot. Han bør få gjøre ferdig jobben her i EM, sier Berge.

Bjarte Myrhol forteller:

- Det koker i hallen. Det koker i hallen. Det har skjedd verre ting på en håndballbane. Går vi 15 år tilbake i tid, var dette nesten dagligdags, sier Myrhol til Dagbladet.

Norge - Kroatia har avkast klokka 20.30 i morgen kveld.

Gruppe 1
Sverige220065-564
Frankrike220064-564
Norge320196-874
Kroatia320188-804
Hviterussland300376-900
Serbia300374-940