Håndball-VM

Norge fortviler: - Ender med svarteper

- Det er et håpløst opplegg.

KVARTFINALE: Vetle Eck Aga, Kristian Sæverås, Kristian Bjørnsen, Harald Reinkind, Torbjørn Bergerud og Christian O'Sullivan feiret seieren mot Tyskland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
KVARTFINALE: Vetle Eck Aga, Kristian Sæverås, Kristian Bjørnsen, Harald Reinkind, Torbjørn Bergerud og Christian O'Sullivan feiret seieren mot Tyskland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KATOWICE (Dagbladet): Dagbladet skrev mandag kveld om raseriet mot VM-arrangør Det internasjonale håndballforbundet (IHF). En rekke eksperter i flere land har gått sterkt ut mot at det ennå ikke er avklart hvor de forskjellige semifinalene spilles.

Først etter kvartfinalene onsdag kveld får Norge vite om de skal spille i Polen eller Sverige. Med svensk kvartfinaleseier blir det en ny kamp i Gdansk. Men om svenskene taper skal Norge til Sverige for å møte vinneren av Danmark - Ungarn. Betinget at Norge selv gjør jobben mot spanjolene.

- Jeg synes det er et håpløst opplegg, men vi får ikke gjort så mye med det, sier Kristian Bjørnsen til Dagbladet og flere andre norske medier.

- Sportslig urettferdig

Viaplay-kommentator Daniel Høglund uttrykte i et intervju med Dagbladet før Norges seier over Tyskland mandag sin frustrasjon over at oppsettet gjør det sportslig urettferdig.

Landslagssjef for kvinnene, Thorir Hergeirsson, var ute i Dagbladet før mesterskapet og kalte det uheldig at lag har ulik hviletid og reisebelastning.

IMPONERT: De norske landslagsgutta blir imponert over en svensk håndballspiller. Video: RPIF Linköping Vis mer

Onsdag møter Norge Spania i kvartfinale i Gdansk. Spanjolene spilte sin siste kamp i hovedrunden søndag kveld mot Frankrike. De kunne reise fra Kraków til Katowice mandag, dagen Norge møtte Tyskland.

Det norske laget drar på sin side med fly til Gdansk tirsdag morgen.

På spørsmål om det er rettferdig svarer Bjørnsen:

- Det er absolutt en fordel for de andre. Dessverre blir det et par lag som ender med svarteper. Det er oss nå, mener høyrekanten.

- Gode til å ikke irritere oss

Landslagssjef Jonas Wille sier at oppsettet ikke virker som det smidigste i verden, men er klar på at han aldri vil skylde på oppsettet, mindre hvile eller mer reise enn motstanderen om Norge ryker ut.

- Vi må ta det som kommer, det er ikke noe vi kan gjøre noe med. Vi er gode til å ikke irritere oss over det, svarer Wille.

IRRITERENDE: Håndballgutta reagerer på en dansk spiller som mister drakten på banen. Video: Skjern Haandbold Vis mer

Om Norge vinner sin kvartfinale venter vinneren av Ungarn og Danmark i semifinale. Om Sverige vinner sin kvartfinale mot Egypt blir det ny kamp i Gdansk fredag. Om Sverige taper vet ingen hvor kampen spilles før onsdag kveld.

Etter seieren over Tyskland fikk Wille spørsmål om han foretrekker å reise til Stockholm allerede før semifinalen, eller om han ønsker to kamper i Gdansk.

- Det er vanskelig å si når det er best å flytte. Det blir samme greia, derfor sier jeg at det blir som det blir. Vi skal lage et så praktisk bra opplegg som det blir, avslutter Wille.

Mandag kveld klarte han kunststykket å lede Norge til seier over Tyskland, men samtidig rullere og bruke store deler av laget. Han påpeker også at Norge de siste åra har hevet seg mot Spania, som i mange år var en marerittmotstander.

- Vi går inn i en kvartfinale med en god følelse. Vi er ubeseiret, og det skal vi være etter Spania-kampen også. Vi slo dem sist og skal gjøre det igjen, sa Tyskland-helten Torbjørn Bergerud etter seieren mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer