SEKS PLASSER FRAM:  Norge har ikke spilt en eneste kamp, men Per-Mathias Høgmo klatrer likevel seks plasser på Fifa-rankingen.
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SEKS PLASSER FRAM: Norge har ikke spilt en eneste kamp, men Per-Mathias Høgmo klatrer likevel seks plasser på Fifa-rankingen. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Norge fram seks plasser på FIFA-rankingen

64. plass.

Norge ligger på 64. plass på FIFA-rankingen i fotball. Det betyr at det norske landslaget har gått fram seks plasser siden sist.

Det skjer til tross for at Per-Mathias Høgmos mannskap ikke har spilt noen kamper siden forrige ranking ble offentliggjort forrige måned.

Norges to siste landskamper, begge i EM-kvalifiseringen, ga én seier og ett tap. I november i fjor ble det 1-0 seier over Aserbajdsjan på bortebane, mens det ble 1-5 og nedsabling mot Kroatia i Zagreb i slutten av mars.

På toppen av rankingen er det ganske uforandret. Tyskland leder, som sist, mens Belgia klatrer forbi Argentina til annenplass.

Italia er best ranket av de landene Norge møter i EM-kvalifiseringen. På den siste rankingen ligger italienerne på 13.-plass med Kroatia fem plasser bak.

Danmark på 29.-plass er best av de nordiske nasjonene, mens Island er plassert som nummer 37 og Sverige, som Norge møter til treningslandskamp 8. juni, er ranket som nummer 39.

(NTB)